ЧОМУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА?
Готельний та ресторанний бізнес - один із найперспективніших і успішно розвинутих напрямків бізнесу в Україні. Івано-Франківська область займає 6 місце в Україні за кількістю готелів та закладів відпочинку. Наявність у регіоні найбільшого гірськолижного курорту України “Буковель” туристичних міст: Яремче, Микуличин, Ворохта, Верховина, Косів, Вишків та розміщення області в межах Карпатської гірської системи, зумовило потребу в фахівцях з готельно-ресторанної справи.
Саме у Івано-Франківському регіоні підвищився інтерес до природних локацій, національної кухні та відбувається активна підтримка громадянами України регіонального готельного та ресторанного бізнесу, пов’язаного з етнічною унікальністю та традиціями Прикарпаття.
Студенти спеціальності мають можливіть проходити практику, а згодом і працевлаштуватись у кращих українських готельно-ресторанних комплексах, а також у провідних туристично-рекреаційних комплексах світу. Окрім цього, навчання на спеціальності «Готельно-ресторанна справа» дає можливість вивчити одразу декілька мов, що злегкістю дозволить студентам встановлюювати контакт та вести діалог із представниками інших національностей.
Навчаючись на освітній прграмі «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу» студенти мають можливість вивчити дисципліни, що стосуються управлінння, організації та створення готельно-ресторанного підприємства, що є вагомим поштовхом для відкриття власного готелю чи ресторану.
Основна наша мета – підготувати хорошого фахівця в галузі готельної та ресторанної справи, який зможе задовольнити потреби та очікування клієнтів в організації відпочинку та дозвілля, якісного готельного та ресторанного сервісу згідно міжнародних стандартів.
Освітня програма ?
Основна наша перевага – практично орієнтоване навчання у відповідності з сучасними міжнародними стандартами, співпраця з провідними підприємствами з метою отримання та впровадження практичного досвіду, можливість проходження професійної практики в кращих готелях та ресторанах регіону, що найкращим чином сприяє професійному становленню успішного менеджера з готельної та ресторанної справи .
Професійні навички випускників спеціалізації «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу»:
- здатність до управління господарською діяльністю підприємств готельного та ресторанного бізнесу;
- спроможність приймати стратегічні і тактичні управлінські рішення, відповідно до вимог підприємницького середовища;
- спроможність ініціювати та впроваджувати бізнес-ідеї розвитку підприємств готельного та ресторанного бізнесу;
- спроможність розробляти і впроваджувати інновації в діяльність підприємств, нові форми обслуговування споживачів;
- здатність до розробки та впровадження стандартів і нормативно-технологічної документації, що регламентує діяльність підприємств готельного та ресторанного бізнесу;
- спроможність до формування і просування готельного та ресторанного продукту відповідно до вимог споживачів;
- здатність удосконалювати бізнес-процеси підприємства;
- здатність формувати клієнтські бази та формувати програми лояльності споживачів;
- готовність визначати цілі і вирішувати задачі діяльності щодо розвитку нових проектів у готельному та ресторанному бізнесі.
- Завідувач номерного фонду готелю (туристичного комплексу та ін.)
- Керуючий готелем (пансіонатом, кемпінгом і т. ін.)
- Керуючий рестораном (кафе, їдальнею і т. ін.)
- Начальник дільниці ресторану (кафе, їдальні і т. ін.)
- Ресторатор
- Менеджери (управителі) в готелях та інших місцях розміщення
- Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства
- Менеджери (управителі) в ресторанах
- Менеджери (управителі) в кафе, барах, їдальнях
- Менеджери (управителі) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
- Організатор туристичної і готельної діяльності
- Фахівець з розвитку сільського туризму
- Фахівець із туристичного обслуговування
- Фахівець із конференц-сервісу
- Фахівець з організації дозвілля
- Фахівець із спеціалізованого обслуговування
- Фахівець із туристичної безпеки
- Здатність аналізувати сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності, діяльність закладів готельно-ресторанного господарства
- Здатність організовувати колективну працю з метою надання послуг розміщення, проживання, харчування та організації дозвілля
- Здатність організовувати сервісно-виробничий процес на сучасному рівні та забезпечувати його ефективність
- Здатність організовувати процес надання послуг на сучасному рівні з урахуванням вимог і потреб споживачів
- Здатність проектувати процес надання основних і додаткових послуг у засобах розміщення
- Здатність проектувати технологічний процес виробництва продукції і складати необхідну нормативну документацію
- Здатність розраховувати, аналізувати, планувати економічні показники діяльності й розвитку потенціалу, рівня конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного і туристичного бізнесу на основі даних бухгалтерського обліку, статистичних та спеціальних досліджень
- Здатність розробляти пропозиції з впровадження інноваційних технологій виробництва та обслуговування споживачів
- Здатність розробляти нормативну документацію на напівфабрикати та готову кулінарну продукцію
- Здатність користуватися різними автоматизованими системами у роботі підприємств готельного та ресторанного господарства, санаторно-курортних закладів
- Здатність здійснювати підбір технологічного устаткування та обладнання, визначати площі приміщень
- Уміння вирішувати питання раціонального використання просторових та матеріальних ресурсів
- Здатність здійснювати оперативний контроль якості надання послуг у підприємствах готельного та ресторанного бізнесу, санаторно-курортних закладах
- Здатність виконувати професійну діяльність відповідно до стандартів якості
- Уміння контролювати якість сировини та готової продукції
- Здатність обґрунтовувати ціни на продукцію і/або послуги; планувати обсяги виробництва та реалізації
- Здатність аналізувати динаміку попиту на продукцію і послуги підприємств (закладів) готельного та ресторанного господарств, санаторно-курортних закладів
- Здатність працювати у міжнародному середовищі
ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ
- Мікробіологія,
- Маркетинг готельно-ресторанної справи,
- Товарознавство продуктів харчування,
- Економіка туристичної діяльності та готельно-ресторанного бізнесу,
- Іноземна мова (за професійним спрямуванням,
- Технології продукції ресторанного господарства,
- Харчова хімія,
- Менеджмент готельно-ресторанної справи,
- Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства,
- Технології продукції ресторанного господарства,
- Бухгалтерський облік в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі,
- Організація ресторанного господарства,
- Організація готельного господарства,
- Гігієна і санітарія в галузі,
- Організація готельного господарства,
- Організація еногастрономічного туризму,
- Організація ресторанного господарства,
- Організація анімаційних послуг,
- Технології безпеки послуг в готельно-ресторанному бізнесі,
- Трудове право України