Інтернаціоналізація вищої та фахової передвищої освіти: виклики й перспективи
06 травня 2022 10:05
Інтернаціоналізація вищої та фахової передвищої освіти: виклики й перспективи

5 травня 2022 року в рамках відзначення 25-річчя Університету Короля Данила відбувся круглий стіл «Інтернаціоналізація вищої та фахової передвищої освіти: виклики й перспективи» в співорганізації з Національним Еразмус+ офісом в Україні.

 

Під час круглого столу були представлені доповіді колег України та Португалії, зокрема: доповідь Руї Балтазара, цифрового посла Асоціації Центрів підготовки викладачів (Португалія), який поділився багаторічним досвідом участі в проєктах Еразмус; доповідь Інни Варварук, директора фахового коледжу ЗВО «Університет Короля Данила» про інтеграцію системи фахової передвищої освіти України у світовий освітній простір; доповідь Вероніки Ткаченко, представника Національного Еразмус+ офісу в Україні, яка розкрила можливості Програми Європейського Союзу Еразмус+ 2021-2027 років для учасників освітнього та наукового процесу, а також інші учасники круглого столу долучилися до питань інтеграції вищої та фахової передвищої освіти.

 

В умовах воєнного стану захід проведено дистанційно через систему Zoom. Попри це, захід відвідало близько 100 осіб з різних куточків України, зокрема, представники Харківського національного університету внутрішніх справ, Національного педагогічного університету імені Драгоманова, Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Відокремленого структурного підрозділу «Снятинський фаховий коледж Закладу вищої освіти «Подільський державний університет», Львівського національного університету імені Івана Франка, Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Фаховий коледж культури і мистецтв (м. Калуш), Черкаський державний бізнес-коледж.

 

В рамках круглого столу «Інтернаціоналізація вищої та фахової передвищої освіти: виклики й перспективи» дійшли до такого висновку: інтернаціоналізація вищої освіти не втрачає актуальності, а навпаки, необхідно посилювати та активно залучати фахову передвищу освіту в процеси інтернаціоналізації з метою підготовки молодого покоління в умовах динамічних змін з глобальним мисленням, з глобальною відповідальністю та здатністю швидко адаптовуватися в міжкультурному просторі.

Дякуємо усім присутнім за участь та цікаві думки, які допоможуть в розвитку фахової передвищої освіти в Україні!

Дізнатися більше