Захід з нагоди відзначення столітнього ювілею Сергія Параджанова
04 січня 2024 07:01
Захід з нагоди відзначення столітнього ювілею Сергія Параджанова

Перший проректор Університету Короля Данила, доктор архітектури Михайло Косьмій отримав відзнаку Івано-Франківського осередку НСКУ як організатор 3D-проєкції церкви великомучениці Параскеви, іконостас якої свого часу Сергій Параджанов показав у кінофільмі «Тіні забутих предків».

Захід відбувся за ініціативи Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України з нагоди відзначення столітнього ювілею Сергія Параджанова.

У рамках зустрічі відбулася також презентація тематичної поштової марки, поштового конверта та листівки (автор проєкту - заступник голови Осередку Ольга Терешкун).

Вагомо, що в урочистостях узяла участь і голова Вірменського товариства культурних зв’язків АОКС-Україна, директорка музею Параджанова КиМУ Олена Оганесян.

Нагадаємо, що у 2023 році науковці Університету Короля Данила спільно з учасниками проєкту «Врятуймо скарби разом!» презентували унікальні відеокадри з особистого архіву відомого краєзнавця і науковця, викладача УКД Зеновія Соколовського, а також розпочали роботу над проєктом 3D-візуалізації церкви, за яким її можна буде невдовзі відновити.

Категорія
Дізнатися більше