Музична Шевченкіана в УКД
15 березня 2024 10:03
Музична Шевченкіана в УКД

Укотре вшанувати Великого Генія й Пророка української нації вирішили студенти та викладачі спеціальності Музичне мистецтво УКД та Фахового коледжу УКД.

14 березня в університеті відбувся концерт «Музична Шевченкіана», приурочений 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Під час заходу прозвучали твори у виконанні студентів естрадно-вокальної кафедри: Софії Ориняк та Анастасії Заборник (клас викладача Ірини Сахарієвої), Наталії Боєчко (клас викладача Лесі Струк), дует Христини Хабайлюк (вокал) та Ольги Скорої (акомпанемент) (клас викладачів Ірини Батюк та Дзвіни Гусар).

Також виступили вокальний ансамбль Фахового коледжу УКД (керівник – Світлана Щербій, концертмейстер – Василь Семкович) та студенський хор (керівник – Ігор Дем’янець).

Доповненням заходу став виступ студентки спеціальності Хореографія Фахового коледжу УКД Євгенії Розгоній із композицією «Солодка Даруся».

«210 років минуло від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, проте Кобзареве слово, слово великої, незгасимої любові до свого народу, своєї землі живе й нині. Через музику слухачі відчули, що саме сьогодні, коли наш народ самовіддано та героїчно відстоює власну свободу і волю, Шевченко, як ніколи, актуальний. У його поезії відбито сильний дух, віру, нездоланне прагнення українців до справедливості та непереборне бажання бути господарем на рідній землі.Дякуємо, Тарасе, за твої слова, що будять нескорений дух українців! Слава Україні!» - зауважив у вітальному слові доцент кафедри естрадно-вокального мистецтва УКД Ігор Дем'янець.

Категорія
Дізнатися більше