Зустріч з авторкою книги «Не музи, а м’язи. 50 вправ із творчопису» Марією Титаренко
08 березня 2024 04:03
Зустріч з авторкою книги «Не музи, а м’язи. 50 вправ із творчопису» Марією Титаренко

Сьогодні в Університеті Короля Данила відбулася зустріч з авторкою книги «Не музи, а м’язи. 50 вправ із творчопису» Марією Титаренко.

Пані Марія розповідала студентам про свій творчий та професійний шлях, викладання у Львівському університеті імені І. Франка і в УКУ, особливості власного курсу художньої репортажистики та есеїстики, про студентів, які її надихають.

Модератор зустрічі - доцент кафедри журналістики, реклами та зв'язків із громадськістю УКД Іван Ципердюк. На його питання про те, що спонукало авторку до написання книги, Марія Титаренко відповіла: «Саме викладання курсів журналістської майстерності та світової літератури на факультеті журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка дало можливість «творити-витворяти» разом із студентами. Ми спільно виконували різноманітні вправи з казками, а також писали приквели до них. Крім того, свого часу я відвідувала США за програмою наукового обміну та вивчала специфіку американського нового журналізму. Фактично це художній репортаж. Мені страшенно до вподоби цей жанр. Саме так я наважилася започаткувати курси з художнього репортажу й американської журналістики в університеті і написати книгу опісля».

Дізнатися більше