Зустріч студентів із співзасновником дизайн-агенції «Brendari» Миколою Шкварком
17 квітня 2024 03:04
Зустріч студентів із співзасновником дизайн-агенції «Brendari» Миколою Шкварком

Захід відбувся сьогодні в Університеті Короля Данила в контексті зустрічей із фахівцями-практиками. Гість розповідав про власний професійний шлях, компанію, співзасновником якої він є, а також про сучасні дизайнерські тенденції.

«Сьогодні ми маємо прекрасну нагоду поспілкуватись із фахівцем та успішним графічним дизайнером, співзасновником дизайн-агенції «Brendari», яка працює в Івано-Франківську вже впродовж 9 років. Брендарі відомі не лише винятково в Івано-Франківську, недавно проєкти дизайн-студії вийшли поза межі України», - так кандидатка мистецтвознавства, доцентка кафедри дизайну Ірина Матоліч представила студентам спеціальності 022 Дизайн запрошеного гостя.

Пан Микола розповів про свій шлях у дизайні від шкільних років, навчання в університеті і до першого робочого досвіду. Говорив про власну неординарність та заперечення суспільних канонів, що й дало поштовх розвивати свою творчість як осібну. Також акцентував на важливості логотипів для брендів.

«Порад давати студентам я не буду, вважаю, що в дизайні не треба опиратися на об'єктивність: суб'єктивність сприйняття світу кожного особисто однозначно цікавіша, ніж об'єктивна картина, яка завжди "беззуба". Моя історія шляху до дизайну - беззаперечний аргумент сказаному», - зазначає Микола Шкварок.

Дізнатися більше