Зустріч із тележурналісткою Аллою Пасс
06 березня 2024 03:03
Зустріч із тележурналісткою Аллою Пасс

Сьогодні в Університеті Короля Данила відбулася зустріч із прикарпатською журналісткою, кореспонденткою відділу регіонів телерадіокомпанії «Студія 1+1» Аллою Пасc.

Тема зустрічі - «Інформаційна війна». Спікерка комунікувала з аудиторією у форматі діалогу, ставила запитання та отримувала на них змістовні відповіді.

Зокрема, йшлося про фейки, ІПСО, дезінформацію, пропаганду та те, як вона впливає на суспільство. Окрім цього, обговорювали важливість фільтрування інформації в медіасередовищі. Алла Пасс навела реальні приклади того, яким чином спеціальна інформаційно-психологічна операція (ІПСО) впливає на поведінку людини.

Кореспондентка «ТСН » розповіла й про те, чому росія виграє інформаційну війну та як російські медіа маніпулюють власною аудиторією. Також наголосила на необхідності критичного мислення та розрізненні правдивої інформації від фейків, що поширюються в медіа, поділилася практичними порадами щодо перевірки достовірності джерел та контенту в соціальних мережах перед поширенням.

Учасники зустрічі активно обговорювали методи боротьби з дезінформацією та засоби захисту від фейків.

Дізнатися більше