У понеділок, 17 лютого, в Університеті Короля Данила відбулася мотиваційна зустріч студентів з Алексом Якутовим – українським ресторатором, шеф-кухарем, ведучим телевізійних шоу «На ножах» та «Пекельна кухня», випускником і представником італійської кулінарної школи IFSE в Україні.
Під час зустрічі гість поділився своєю історією успіху, наголосив, що освіта — це найкраща інвестиція в майбутнє, а успіх залежить від постійного навчання та саморозвитку. Алекс Якутов переконаний, що важливо розвивати українську кухню через її унікальний смак та потенціал у світі.
«У дитинстві я любив готувати і тягнув додому все, що міг знайти на морі: рибу, равликів, гребінці, кальмари. Коли мені було 12 років, я самостійно приготував торт для мами. І хоч навчався на моряка і хотів стати капітаном, але все одно багато часу проводив на камбузі за готуванням. Потрібно, як на мене, якомога швидше знайти те, що тобі подобається і максимально в цьому розвиватися», — згадує про свій шлях ресторатор.
«Зустріч з Алексом Якутовим стала для студентів чудовою нагодою дізнатися більше про сучасні тенденції ресторанного бізнесу, секрети успішного шефа та перспективи розвитку української кухні», – резюмувала виконувачка обовʼязків завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Христина Терлецька.