Відкрита зустріч з успішними людьми: Володимир Огризко
05 грудня 2023 02:12
Відкрита зустріч з успішними людьми: Володимир Огризко

У рамках проєкту «Відкрита зустріч з успішними людьми» 5 грудня в Університеті Короля Данила відбулася зустріч із Володимиром Огризком - українським дипломатом, міністром закордонних справ України з 2007 до 2009, Надзвичайним і Повноважним Послом України, проректором із міжнародної діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка.

Йшлося про важливі політичні рішення, заслуги української дипломатії, нюанси зовнішньої політики не лише України, а й загалом.

Володимир Станіславович наголосив на необхідності дотримання правила про три «П»: порядність, патріотизм, професіоналізм, - без яких неможливо якісно виконувати свою роботу незалежно від посади.
Дипломат поділився роздумами щодо необхідності формування політичної думки в умовах сьогодення, акцентуючи на ролі діалогу й зовнішньої політики. Особливу увагу приділив проблемі національної ідентичності, елітарності та демократії у побудові сучасної України.

Відповідаючи на запитання студентів та викладачів університету, говорив про успішність української дипломатії на європейській арені, роль української громадськості під час війни. Крім того, він розкрив важливі нюанси судової реформи, проаналізувавши її вплив на правову систему держави. Відзначив, що важливо забезпечити прозорість та незалежність судів задля повноцінної інтеграції до європейської системи.

«Сьогодні немає більш актуальної теми, ніж тема війни, тема російської агресії проти українства. Зважаючи на свій досвід, стверджую, що українська перемога є можливою лише завдяки внутрішній єдності, допомозі з боку західних партнерів і героїзмі нашої армії», - відзначив Володимир Огризко, резюмуючи.

Дізнатися більше