Професор УКД - спікер І Польсько-української публічної дискусії «Енергетика без кордонів: Україна та Польща разом до Європи»
07 березня 2024 04:03
Професор УКД - спікер І Польсько-української публічної дискусії «Енергетика без кордонів: Україна та Польща разом до Європи»

Проректор із міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Університету Короля Данила Максим Карпаш узяв участь у роботі І Польсько-української публічної дискусії «Енергетика без кордонів: Україна та Польща разом до Європи», яка відбулася сьогодні на онлайн-платформі Zoom і присвячена підготовці України до майбутнього членства в Європейському Союзі в енергетичній сфері.

Україна подала заявку на членство в ЄС у лютому 2022 року, а в червні отримала статус кандидата на членство в ЄС. У грудні 2023 року лідери ЄС вирішили розпочати переговори про вступ.

Енергетика є однією з ключових галузей економіки для інтеграції України до Європейського Союзу. За майже 20 років після вступу Польщі до ЄС європейські енергетичні норми стали набагато досконалішими та розвиненішими. Попередній, досить обмежений обсяг правових норм, а також світовий технологічний прогрес свідчать, що зараз перед Україною стоїть виклик щодо входження в гармонізований та лібералізований спільний європейський енергетичний ринок.

Дізнатися більше