Зустріч з Ахтемом Сеітаблаєвим
03 березня 2020 10:03
Ахтем Сеітаблаєв в Університеті Короля Данила!

Успішний і талановитий Ахтем Сеітаблаєв в Університеті Короля Данила!

Ахтему вдається робити якісне українське кіно, в складних для його розвитку умовах. Він входить до рейтингу найпродуктивніших режисерів, які зробили найбільший внесок у ренесанс українського кінематографа. Про це говорить успіх картин «Чужа молитва» (2017), «Кіборги» (2017), «Хайтарма» (2013), «Захар Беркут» (2019).

Ахтем Сеітаблаєв здатен жити найскладнішими ролями та робить це настільки талановито, що у 2019 році отримав нагороду 7-го Міжнародного Босфорського кінофестивалю за найкращу чоловічу роль в фільмі «Додому», де він зіграв головну роль. Також Ахтем Сеітаблаєв є лауреатом державної премії Криму – за роль Макбета у виставі «Макдуф», державної премії Криму за роль Хосе у виставі «Кармен» й театральної премії «Київська пектораль» – за роль Ромео у виставі «Ромео і Джульєтта». А вже 19 березня у широкий прокат вийде спортивна драма «Пульс», заснована на реальній історії української спортсменки Оксани Ботурчук. Одну з ключових ролей – чесного й обдарованого лікаря – в картині зіграв Ахтем Сеітаблаєв. Ахтем Сеітаблаєв – людина, яка розповідає історії кримських татар, історії війни на Донбасі, історії анексії Криму, історії простих хлопців з дворів східних міст, історії єврейських дітей в часи Другої світової, історії кохання та складних рішень. Усі вони важливі нам. Ми маємо чути ці історії.

Під час зустрічі зі студентами та викладачами Університету Короля Данила Ахтем поділиться своєю історією, розповість про депортацію і втрату дому, розкриє секрети створення успішного кіно.

Чекаємо вас 5 березня о 13.00 в актовій залі Університету Короля Данила.

Дізнатися більше