SchoolHub в Університеті Короля Данила
15 лютого 2024 05:02
SchoolHub в Університеті Короля Данила

Уже традиційно в Університеті Короля Данила відбувся SchoolHub, учасниками якого стали учні ліцеїв Галицької, Солотвинської та Олешанської громад.

Проректорка УКД із соціально-виховної роботи провела для школярів лекцію про захист прав дитини в умовах воєнного стану, а викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи - майстер-класи зі спеціальностей.

«Зазначений проєкт, що його УКД утілює впродовж уже чотирьох років, для випускників закладів середньої загальної освіти нашої області є дуже важливим та потрібним, адже сприяє подальшому визначенню з вибором фаху, - коментує керівниця проєкту, проректорка із соціально-виховної роботи Іванна Бабецька. - Разом із тим, щоразу для учасників я читаю лекцію про захист прав дітей у нинішніх реаліях, адже кожен громадянин України внаслідок воєнної агресії російської федерації проти України зазнав порушень своїх основних прав, закріплених у Конституції України та нормах міжнародного права, школярі в цьому ключі не є винятком. Неповнолітнім потрібно розуміти аспект обмеження їхніх прав в умовах воєнного стану та знати механізми реалізації основоположних прав у таких складних умовах».

Категорія
Дізнатися більше