Історії успіху: студенти УКД про грантову систему освіти в УКД
26 березня 2024 02:03
Історії успіху: студенти УКД про грантову систему освіти в УКД

Сьогодні якісна вища освіта - це потужний кар’єрний старт та шанс на впевнене майбутнє. Університет Короля Данила пропонує гранти на безкоштовне навчання для амбітних, перспективних, талановитих абітурієнтів, роблячи цим освіту доступною для кожного. Грантова система університету реалізовується в межах діяльності Фонду імені отця Івана Луцького.
 
Головною метою діяльності фонду є всебічна підтримка обдарованої молоді та створення умов для її творчого зростання і реалізації, зокрема через надання грантів на безкоштовне навчання. Грантові програми втілюються через конкурси з права, математики, історії України, української мови, географії, а також передбачають створення тематичних листівок, відеороликів та написання есе. У переліку грантових також конкурси «Моє місто майбутнього», «Школа має талант», «Кубок Короля Данила». Крім того, ті абітурієнти, які склали ЗНО/НМТ на високі бали (180-200), можуть також здобувати освіту безкоштовно.
 
Грант у межах реалізації соціального проєкту УКД «Підтримка молоді ОТГ» отримала й студентка другого курсу університету Аліна Ясінська, яка здобуває освіту спеціальністю 191 Архітектура та містобудування.
 
«За активну участь у житті школи та високу успішність, що оцінювалися в межах соціального університетського проєкту, я отримала можливість навчатися в УКД безкоштовно. Вступаючи, обрала спеціальність Архітектура та містобудування. До слова, на першому курсі, після заліково-екзаменаційної сесії, я втратила знижку, бо закінчила семестр не на відмінно, уже другому курсі доклала максимум зусиль і її відновила».
 
Аліна Ясінська переконана, що саме УКД є престижним, фаховим та технічно забезпеченим закладом.
 
«Для мене Університет Короля Данила мав значну перевагу в порівнянні з іншими закладами вищої освіти. Ще задовго до вступу я відвідувала тут профорієнтаційні заходи. Уже тоді, як на мене, університет відповідав актуальним освітнім критеріям та вимогам. Мені подобається якість освітніх програм в закладі. Тут широкий вибір дисциплін, фахові зустрічі з практиками і можливості постійного особистісного розвитку, - ділиться про особливості навчання студентка. - Я творча особистість. Мені імпонує світосприйняття архітекторів, які розуміють, що споруди «проживуть» значно довше, ніж вони, і будуть окрасою міського простору. Я також хочу залишити якусь частину себе нашому світові».
 
«На сьогодні втілюю два проєкти: індивідуальний житловий будинок і таунхаус, але наразі вони не є допрацьованими, повсякчас уношу правки. Для мене архітектура - це один із способів виразити власне бачення, продемонструвати індивідуальність. У майбутньому хочу створювати унікальні будівлі, які вражатимуть своїм дизайном та функціоналом, планую також узяти участь у великих міжнародних будівельних проєктах і заснувати власну архітектурну агенцію, де могла б реалізувати ідеї щодо сталого будівництва».

Категорія
Дізнатися більше