Студенти-дизайнери створили креативний простір для дітей в одному з укриттів
30 жовтня 2023 01:10
Студенти-дизайнери університету, розписавши стіни укриття одного з міських садків, створили розвивальний креативний простір для дітей

Студенти-дизайнери університету, розписавши стіни укриття одного з міських садків, створили розвивальний креативний простір для дітей.

Звірі і рослини, цифри та букви відтепер ожили на стінах укриття ЗДО «Гуцулочка».

За словами Анастасії Настюк, однієї зі студенток, яка займалася створенням малюнків, працівники закладу за власною ініціативою звернулися по допомогу до студентів УКД: вихователі хочуть, щоб, ховаючись від можливої небезпеки, діти почували себе менш тривожно.

«Створючи розвивальний простір у сховищі, ми намагалися не лише урізноманітнити інтер'єр для малят, а й допомогти таким чином діткам опанувати кольори та цифри, українські й англійські літери. Також намалювали годинник, аби діти могли вчитися орієнтуватися в часі», - розповідає студентка.

Об’єднує усі малюнки лабіринт та жуки-сонечка, ніби хаотично «розкидані» по всій кімнаті. Анастасія Настюк говорить про задум так: «На спинках сонечок - крапочки, і діти повинні знайти їх у певному порядку від одного до дев’яти. Гра такого плану стимулює дитячу уважність та відповідну координацію рухів»,- зазначає Анастасія.

«Для втілення цієї ініціативи залучили трьох студенток спеціальності і куратора Володимира Березного. Попри те, що виконувалося все у доволі стислі терміни, проєкт став надзвичайно цікавим та вагомим у здобутті практичного досвіду студентками»,- резюмувала завідувачка кафедри дизайну Ірина Матоліч (Iryna Matolich).

Дізнатися більше