Добро починається з кожного
19 липня 2021 10:07
Добро починається з кожного

Днями студенти Фахового коледжу Університету Короля Данила разом із викладачкою Вікторією Фінів присвятили кураторську годину благодійності та відвідали притулок "Дім Сірка".

На запитання про нестандартну форму проведення заняття, кураторка запевнює, що це ініціатива дітей. «Ми проводили опитування стосовно атмосфери у групі задля налагодження сприятливого мікроклімату між студентами. Мені хотілося почути від дітей про їхні соціальні ініціативи й те, де вони себе бачать поза коледжем. Діти запропонували поволонтерити у «Домі Сірка», хоч, додам, що цього разу в повному обсязі нам це зробити не вдалося,» – зазначає Вікторія Фінів.

Добро починається з кожного

Також, жінка каже, що не могла подумати, що дітям це могло бути цікавим. Вона швидше схилялася, що вони можуть бути осторонь цього і дуже втішилась коли юнаки самі запропонували провести кураторську годину саме так.

«Я була вражена тим, з яким захопленням вони вибирали собакам ласощі та медикаменти, і щиро тішуся, що діти мали змогу проявити співчуття і милосердя,» – зазначає викладачка.

За її словами, організація поїздки була доволі оперативною: сконтактувавшись з координаторкою і головою благодійної організації «Дім Сірка» пані Наталією Когут, домовилися про зустріч. «Коли ми тільки туди зайшли, діти одразу почали плакати... навіть хлопці, й ті знітилися. Це, звичайно, не провина працівників притулку чи керівниці, пані Наталії, однак умови там і справді не з найкращих...» – стверджує Вікторія Фінів. Попри те, що у притулку є сторінки у соціальних мережах, їм все ж таки не вистачає масового «фоловінгу» для того, аби більше людей дізнавались про них і, можливо, допомагали б. Загалом, завдяки ініціативі відвідин притулку для тварин, до пані Вікторії звернулося вже кілька людей, які також виявили бажання допомогти організації. Також серед її студентів є й ті, хто час від часу допомагає притулкові разом зі своїми батьками чи друзями, привозить харчі для тварин та речі першої необхідності. Викладачка з радістю розповідає про цей волонтерський досвід, адже бачить, як формуються та проявляються хороші й світлі риси наших студентів.

Вікторія каже, що у вересні вони зі студентами знову планують відвідати «Дім Сірка», але цього разу уже з батьками: попрацювати, допомогти в облаштуванні території та вигулі собак.

Хочеться вірити, що така соціальна ініціатива стане доброю традицією у вихованців коледжу задля формування у них милосердя і співчуття до довколишніх.

 

Дізнатися більше