«Дія.City» в Університеті Короля Данила
27 березня 2024 03:03
«Дія.City» в Університеті Короля Данила

Сьогодні Університет Короля Данила відвідала команда Директорату розвитку ІТ Міністерства цифрової трансформації України разом з Олександром Борняковим - заступником міністра цифрової трансформації України.

Івано-Франківський ІТ кластер у партнерстві з Університетом Короля Данила обʼєднали ІТ-спільноту міста та області, освітян, керівників і топменеджерів бізнесу для обговорення перспектив співпраці та спрямування спільних зусиль для підтримки й подальшого розвитку ІТ-сфери в нашому регіоні.

Представники Міністерства цифрової трансформації детальніше розповіли про переваги проєкту «Дія.City», бронювання та можливості щодо залучення інвестицій, розвиток ІТ-освіти, роль бізнесу у формуванні покоління підприємців.

«Міністерство цифрової трансформації, окрім пріоритетних завдань щодо диджиталізації країни та вектору на цифровий розвиток, працює над підтримкою стабільних умов для роботи галузі, розвитком людського капіталу й промоцією українського технологічного сектору для міжнародної спільноти», - ділиться своїми думками щодо події Олександр Борняков.

Учасники заходу мали можливість отримати фахові відповіді та поспілкуватись у неформальній обстановці зі спікерами, що додало цінності та актуальності події з огляду на кількість запитань.

«Якщо декілька років тому цифрова трансформація різних сфер, зокрема освіти, сприймалася, як виклик, то зараз це є повсякденністю й нагальною потребою. Сьогоднішня зустріч засвідчила, що співпраця між університетом, бізнесом і державою є ключовою умовою пошуку й розвитку актуальних знань та навичок здобувачів, які відповідатимуть потребам ринку, сприятимуть розвитку наукових досліджень. У таких умовах освіта задовільнятиме вимоги часу, адже інновації є частиною навчального процесу, а кожен студент зможе стати “агентом” змін у цифровому світі», - зазначає проректор із забезпечення якості освіти та цифрової трансформації УКД Любомир Ілин.

Категорія
Дізнатися більше