УКД розпочав налагодження співпраці з компанією SoftServe
06 травня 2020 01:05
УКД розпочав налагодження співпраці з компанією SoftServe

«Одним зі стратегічних напрямів УКД є взаємодія з ринком праці. І Університет хоче встановити реальні партнерські зв’язки з бізнесом, для того, щоб бізнес консультував УКД щодо тих компетентностей, які потребує ринок», – пояснює ректор Університету Короля Данила Віталій Хромець.

В рамках партнерства УКД та SoftServe вища освіта стане ближчою до ринку праці. І уже сьогодні для УКД розгортаються можливості стажування для викладачів, crash courses для студентів. Також компанія SoftServe готова допомогти осучаснити освітні програми та надати студентам практичну підготовку.

«Практика дозволяє здобути нові знання і закріпити ті, які були набуті під час навчання, отримати значний багаж вражень, познайомитись зі структурою підприємства і, взагалі, з самими процесами роботи. Окрім того основним завданням практики є соціальна, психологічна і фізична адаптація студентів до умов виробництва, освоєння та вміння працювати в колективі, ознайомлення з програмним забезпеченням і програмними продуктами, які використовуються або створюються в процесі діяльності даного підприємства, опанування технологіями розробки, впровадження та супроводу програмного забезпечення», – переконує у важливості практичної підготовки студента декан факультету інформаційних технологій УКД Олег Пашкевич.

«Стажування дає можливість ознайомитись з новими та альтернативними способами подання лекційного матеріалу, а також оцінити оснащення лабораторій та постановку лабораторних робіт», – говорить в.о. завідувача кафедри інформаційних технологій Ірина Мануляк.

Пані Ірина бачить в такій співпраці позитиви й для викладача: «Стажування дає можливість апробації власних теоретичних розробок, обміну досвідом та проведення спільних наукових досліджень з подальшою публікацією матеріалів. Оцінити та можливо перейняти досвід щодо залучення студентів до науково-дослідної та дослідно-конструкторської роботи».

Усі ці дії допоможуть УКД швидше реалізувати свою візію та стати найкращим університетом України, в якому студент є активним учасником освітнього процесу, і стає професіоналом, який володіє актуальними компетентностями та є конкурентоспроможним на ринку праці.

Взаємодією УКД з ринком праці займається проректор цього напряму Наталія Романюк. Жінка переконана, що УКД має стати якісною платформою для нетворкінгу між роботодавцями, студентами, батьками, абітурієнтами, випускниками та науковим середовищем. Так студент УКД отримає необхідні практичні уміння та зрозуміє, як в майбутньому комунікувати з роботодавцем.

«Університет – це частина активного життя міста, і молоді, зокрема. Ми готові до нових викликів переформатованого ринку праці, і активно взаємодіємо з бізнесом міста в цьому напрямі», – розповідає Наталія Романюк.

Переконані, що партнерство УКД та SoftServe буде приємним та плідним. Сподіваємось на запуск нових освітніх продуктів, отримання грантів для студентів та безліч інших ініціатив.

Категорія
Дізнатися більше