Зустріч студентів спеціальності «Туризм і рекреація» з екскурсоводами міста
21 лютого 2024 06:02
Зустріч студентів спеціальності «Туризм і рекреація» з екскурсоводами міста

З нагоди відзначення Міжнародного дня екскурсовода 21 лютого в Університеті Короля Данила відбулась зустріч студентів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» з провідними екскурсоводами Івано-Франківська. Так, зокрема, на зустрічі були присутні гід, екскурсовод Христина Тимошів та викладач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи, екскурсовод Людмила Жирак.

Йшлося про специфіку та популяризацію професійної діяльності екскурсовода, його роль у розвитку туризму загалом, формуванні іміджу туристичних дестинацій. Також до зустрічі дистанційно доєдналась випускниця УКД спеціальності «Туризм» Зоряна Остапчук, яка наразі працює гідом в одному з найпрестижніших готелів ОАЕ.

Зоряна поділилась зі студентами своїм досвідом професійної діяльності, зокрема у сфері туристичного супроводу, акцентувала на необхідних знаннях та навичках, які здобула під час навчання в університеті і які сприяли її подальшому професійному розвитку, мотивувала студентів своїм прикладом до навчання.

«Такі зустрічі є надзвичайно важливими для студентів, адже вони мають можливість поспілкуватись із практиками туристичної діяльності, дізнатись про особливості професії екскурсовода - однієї з найцікавіших та найпрестижніших у туризмі, адже професійний гід - це обличчя того чи іншого населеного пункту, країни. Саме тому в надскладний для України час важливо, щоб молодь зуміла гідно представляла нашу державу на найвищому рівні», - зазначила викладачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УКД Людмила Жирак.

Категорія
Дізнатися більше