Захід організований студентським науковим товариством та науковим гуртком кафедри права - «Студії прав людини»
06 грудня 2023 07:12
Захід організований студентським науковим товариством та науковим гуртком кафедри права - «Студії прав людини»

Сьогодні вкотре в Університеті Короля Данила відбувся захід, організований студентським науковим товариством та науковим гуртком кафедри права та публічного управління - «Студії прав людини».

«10 грудня 1948 року Генасамблеєю ООН була ухвалена Загальна декларація прав людини. Цьогоріч минає 75 років з дня ухвалення універсального міжнародного акта, що утвердив права та свободи людини. Власне, цьому і присвячені чергові “Студії прав людини”», - відзначила проректорка з наукової роботи УКД Людмила Андрусів.

Гостею сьогоднішнього заходу стала співробітниця Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмила Непийвода, яка розповіла про специфіку національного превентивного механізму, діяльність якого спрямована на дотримання прав людини у місцях несвободи та запобігання катуванню, нелюдському та такому, що принижує людську гідність, поводженню.

Студенти взяли активну участь в обговоренні ключових аспектів проблеми порушення прав людини в умовах збройної агресії. Зокрема, Роксолана Соболевська та Софія Шкварок досліджували аспекти конституційної гарантії захисту прав і свобод людини та громадянина під час воєнного стану. Геноцид, його ознаки та відповідальність за вчинення - теми доповідей Аліни Синчуковської, Ореста Насадюка та Богдана Шкатуляка.

«Тішить, що сучасне студентство активно реагує на виклики та акумулює заходи, вкрай важливі в нинішніх реаліях»,- зазначила керівниця гуртка Світлана Ходак.

Категорія
Дізнатися більше