В УКД стартував проєкт «Бізнес-прогрів молоді IF»
03 квітня 2024 11:04
В УКД стартував проєкт «Бізнес-прогрів молоді IF»

В Івано-Франківську розпочався навчальний курс «Бізнес-прогрів молоді IF», який за сприяння міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа спільно втілюють Університет Короля Данила, Івано-Франківська міська рада та ГС «Бізнес Асоціація Івано-Франківська».

Про старт проєкту оголосили два тижні тому, відтоді зареєструвалося понад сто учасників. Ідеться про молодих людей віком 18-30 років, які хочуть реалізувати себе як бізнесмени чи менеджери і можуть отримати премію для початку власної справи.

«Такий проєкт в Івано-Франківській громаді проводиться вперше. Він цікавий насамперед тим, що ми хочемо розвінчати стереотип про бізнес, у якому все наперед домовлено, куплено і спрямовано винятково на заробіток. Прагнемо показати молоді, що бізнес – це відкриття чогось нового, нові стартапи, виявлення своїх фізичних, розумових та емоційних надбань, це сплата громаді податків, створення нових робочих місць. Ми готові сприяти тому, щоб молодь не виїжджала, залишалася тут і працювала в Івано-Франківську. І ми готові вчити людей, які хочуть себе проявити», – наголошує перший проректор Університету Короля Данила Михайло Косьмій.

До участі в курсах зголосилася молодь із різних регіонів України: багато учасників - внутрішньо переміщені особи, які зареєструвалися на навчання і хочуть спробувати створити власний бізнес.

Виконавчий директор «Бізнес Асоціації Івано-Франківська» Едуард Веліканов розповідає, що це перше навчання в такому форматі.

Основна його відмінність від інших подібних курсів у тому, що кожного тижня, після кожного модуля, члени БАІФ розповідатимуть про власний досвід у бізнесі. Значною перевагою є й те, що найактивнішим учасникам вручать премії, а найцікавіші проєкти зможуть отримати фінансування або співфінанcування.

«Переконана, що навчальний курс «Бізнес-прогрів молоді IF» – чудова можливість «прокачати» свої здібності, адже в резюме дуже круто підтвердити власні навички сертифікатами про підвищення кваліфікації, тренінги чи курси. Від навчання очікую нових знайомств, спілкування, знань і практики. Бачу тут винятково можливості, тому вирішила, що обов’язково треба спробувати», – розповідає Юлія Сіромаха, студентка 1-го курсу Університету Короля Данила. Дівчина два роки тому переїхала до Івано-Франківська з Києва через війну, до цього навчалася в коледжі Київського міжнародного університету.

Про проєкт:
Наймасштабніший бізнес-проєкт регіону «Бізнес-прогрів молоді IF» передбачатиме 17 зустрічей щовівторка та щоп’ятниці у форматі офлайн. Участь у проєкті безкоштовна.
У фіналі відбудеться відбір кращих ідей для презентацій (до десяти) та визначення переможця. Окремі слухачі можуть отримати іменні грошові премії, фінансування на відкриття власного бізнесу або ж бути працевлаштованими в провідних компаніях регіону.

Категорія
Дізнатися більше