Тренінг «Запобігання та протидія проявам насильства» від ГО «ЛаСтрада Україна» в УКД
11 квітня 2024 01:04
Тренінг «Запобігання та протидія проявам насильства» від ГО «ЛаСтрада Україна» в УКД

Учора, 10 квітня, в Університеті Короля Данила відбувся тренінг «Запобігання та протидія проявам насильства», організований спільно із ГО «ЛаСтрада Україна» (Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine) у рамках реалізації проєкту «Попередження гендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав дитини».

Цей проєкт утілюється за підтримки донорської організації «Хліб для світу».

Головна спікерка заходу - Софія Піндус - представниця громадської організації. Участь у зустрічі взяли студенти перших курсів Університету Короля Данила та Фахового коледжу УКД.
Друга частина тренінгу присвячена ознайомленню учасників із діяльністю, тематикою і запланованими зустрічами членів гуртка «Креативний геній» (керівник - в.о. завідувача кафедри психології та суспільствознавчих дисциплін імені академіка УАН о. Івана Луцького Наталія Гуменюк) із провідними фахівцями у сфері юриспруденції, психології, філософії, соціології.

На сьогоднішній день, особливо в умовах війни, варто приділяти увагу правам та свободам людей, констатувати на необхідності забезпечення рівноправ’я, незалежно від соціального статусу чи гендерного аспекту. Насильство може бути не тільки фізичним чи матеріальним, а й моральним. Саме останній вид насильства, ймовірно, є найстрашнішим та призводить до вкрай тяжких наслідків. Студенти повинні знати, що миритися із будь-яким проявом насильства не потрібно, варто не боятися йому протистояти, а також вміти чітко розрізняти різні його форми.

Категорія
Дізнатися більше