Студентки УКД стали призерками Всеукраїнського конкурсу  
05 березня 2021 03:03
 Студентки УКД стали призерками Всеукраїнського конкурсу  

26 лютого у Галереї мистецтв м. Луцька відбулася виставка витинанок «Мереживні вірші» за мотивами творів Лесі Українки, за результатами якої визначили переможців всеукраїнського конкурсу. Організована виставка-конкурс кафедрою образотворчого мистецтва та дизайну  Волинського національного університету імені Лесі Українки, з нагоди 150-ї річниці від дня народження поетеси. 

Призерами конкурсу стали і студентки Університету Короля Данила: Анна Балан, Галина Назарук та Соломія Бойчук. 

Лаконічна і чітка витинанка «Співець» авторства Назарук Галини (гр. Кдс-2018) отримала Диплом з відзнакою за майстерність виконання та творчий підхід в 1 віковій категорії. 

 Студентки УКД стали призерками Всеукраїнського конкурсу  «Витинанки ніколи не робила, це мій вдалий дебют. Навчалася цього мистецтва в Коледжі Університету Короля Данила. На конкурс подала роботу «Співець». Вона присвячена тексту Лесі Українки: «А соловейко троянді вродливій так любо співав, голосом дивним співець чарівливий, садки розвивав». Приємно, що моя робота здобула перемогу», - ділиться враженнями Галина. 

Керівником творчих робіт студентів стала старша викладачка кафедри дизайну Кухар Галина Михайлівна.

«Витинанка, як технологія виконання графічних зображень, застосовується в дизайні книг, листівок, пакувань, плакатів, тому одним із семестрових завдань стало виготовлення багатоколірної тематичної витинанки. Запрошення на конкурс прийшло в період канікул в університеті, але у нас уже був чудовий матеріал для участі. Радію разом зі студенткою, що наші звичайні семестрові завдання є достойними за рівнем виконання й актуальними в сучасному мистецтві», - розповідає пані Галина. 

Тішимось перемогам наших студентів та бажаємо їм успіхів і надалі!

 

Категорія
Дізнатися більше