Система дистанційного навчання УКД
30 квітня 2020 01:04
Система дистанційного навчання УКД

Система дистанційного навчання УКД або як нам вдалось ефективно та швидко перенести офлайн в онлайн

Університет Короля Данила запустив повноцінну систему дистанційного навчання в умовах карантину за 14 днів.

«Електронна система дистанційного навчання була розгорнута за 7 днів. Ще за 7 днів викладачі наполегливо вчилися та їх вчили працювати у новому форматі. Але часу було обмаль, бо за 7 днів був оголошений старт дистанційного навчання. Тому викладачі вчилися розробляти дисципліни на онлайн платформі СДО УКД відразу «з коліс» відповідно до інструктажу. Ми вчили і вчилися, ми були на 100% в онлайн спілкуванні та допомагали один одному», – згадує цей насичений період ректор Університету Короля Данила Віталій Хромець.

Студенти та викладачі відправились на карантин 13 березня на три тижні. На цей період було заплановане виконання наукової та методичної роботи.

Але вже в цей час стало очевидним, що необхідно розгортати якісне дистанційне навчання. І 6-го квітня запрацювала СДО УКД.

«Колектив УКД вирішив, що не буде йти на жодні компроміси в спрощенні навчальної програми. Просте рішення: ми офлайн переносимо в онлайн. Звучить просто, але стислі терміни впровадження стали справжнім викликом для всього колективу УКД», – ділиться ректор.

В Університеті Короля Данила не зменшують навантаження, не скорочують програму, не йдуть на компроміси щодо якості освіти. Ми продовжуємо працювати за звичним докарантинним розкладом.

«Якщо раніше ми входили в аудиторії, то зараз ми входимо за розкладом у веб-аудиторії. Ми розмістили матеріали курсів в системі дистанційної освіти УКД, на якій організована вся дистанційна навчальна робота, а викладачі за розкладом виходять в режимі відеоконференції та проводять лекційні та семінарські заняття. Всі 16 спеціальностей. Від права, дизайну, програмування … до музичного мистецтва! А фізкультура? Запросто! Викладач фізкультури записує ролики з фізичними вправами, які студенти виконують вдома», – пояснює Віталій Хромець.

Як і робота викладача, так і присутність студента на парі чітко фіксуються. Для цього залучено сучасні методи контролю та перевірки проведення пар. Не зупинилась і консультаційна робота УКД. Відділ консультацій абітурієнтів щодо вступу працює у віддаленому режимі через Facebook, Instagram, Telegram. Також абітурієнти можуть звертатись за допомогою на сайт УКД – https://cutt.ly/rtKoMPC, де відповідь залишать на електронну пошту або в зручний спосіб. Онлайн-консультацію щодо вступу та вибору спеціальності можна отримати й за телефоном 068 755 75 75.

«Колектив отримав виклик та круто відповів на цей виклик! Я пишаюся усіма моїми колегами, які зробили з неможливого можливим і ми стали одним з небагатьох закладів вищої освіти України, які відновили роботу з нашими студентами чітко згідно з розкладом затвердженим до карантину і виконавши навчальне навантаження на 100%, ну ок – майже на 100%. Але всі доклали зусиль заради спільного результату більше, ніж на 100%! Команда Університету Короля Данила – це герої, хай навіть лише для наших студентів!», – підсумовує ректор УКД Віталій Хромець.

Категорія
Дізнатися більше