Підбиття підсумків тренінгу для гарантів ОП
13 червня 2024 04:06
Підбиття підсумків тренінгу для гарантів ОП

13 червня відбулося підсумкове засідання тренінгу для гарантів освітніх програм, що розпочався 29 травня і передбачав виконання домашнього завдання у вигляді написання одного з критеріїв відомостей самооцінювання.

Під час зустрічі йшлося про типові помилки, що виникають під час написання, тренери також надали практичні рекомендації щодо підготовки відомостей, приділивши окрему увагу процедурі постакредитаційного моніторингу.

«Позитивно, що в УКД є практика ведення гарантами таблиці моніторингу, у якій фіксуються всі зміни в освітніх програмах. Важливо, що цей підхід є публічним і представлений на офіційній інтернет-сторінці УКД, а отже, абітурієнт, здобувач чи роботодавець може простежити позитивну динаміку розвитку освітньої програми, - відзначив проректор із забезпечення якості освіти та цифрової трансформації Любомир Ілин і додав: - Окрему вдячність висловлюю Максимові Карпашу, Михайлові Косьмію, Наталії Гавадзин, Ігореві Жукевичу, Олександрові Острогляду, Ярославові Штаньку, Валентинові Васечку, які є тренерами й експертами Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти і не тільки дали об’єктивну оцінку домашньому завданню гарантів, а й сформували цінні рекомендації, поділилися особистим досвідом».

Зміст подібного тренінгу, а також практика з модернізації і вдосконалення освітніх програм, яка склалася в УКД, свідчить про високу культуру якості, що проявляється у врахуванні рекомендацій ключових стейкхолдерів: здобувачів, випускників, роботодавців, науково-педагогічних працівників.

Свідченням ефективності і цінності такого тренінгу є те, що гаранти висловили бажання проведення їх на постійній основі з метою моделювання і підготовки відомостей самооцінювання за всіма критеріями.

Категорія
Дізнатися більше