Першість на Всеукраїнському конкурсі наукових робіт здобула студентка Фахового коледжу УКД
11 липня 2022 08:07
Першість на Всеукраїнському конкурсі наукових робіт здобула студентка Фахового коледжу УКД

Першість на Всеукраїнському конкурсі наукових робіт здобула студентка Фахового коледжу УКД

10 липня студентка ІІ курсу Фахового коледжу Закладу вищої освіти «Університет Короля Данила» Анастасія Михайлюк посіла перше місце на завершальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

Попередньо студентка здобула перемогу на двох етапах : міському та обласному - опісля роботу рекомендували до захисту на всеукраїнському.

Над дослідженням Анастасія працювала близько року. «Мала на меті проаналізувати особливості будови та значення гуцульських фразеологізмів на основі YouTube-контенту Ірини Вихованець (Фіїнки). Такий матеріал дослідження обрала недарма, оскільки Фіїнка чи не єдина, хто популяризує автентичний гуцульський говір в медійному просторі.

Я є представницею бойківського діалекту, проте в аспекті розмаїття, особисто для мене, гуцульський більш цікавий. Разом з тим, він більш закритий, не так асимільований з літературною мовою, як, наприклад, бойківський. Тому хотіла також своїм дослідженням продемонструвати потребу у збереженні гуцульського говору», - зазначає юна науковиця.

У майбутньому Настя мріє працювати за фахом, адже навчається на спеціальності «Архітектура та містобудування», проте полишати досліджень з мови не планує.

«Обиравши тему дослідження для Насті, опиралася на те, що вона підліток й аналізувати сучасний YouTube- чи Інстаґрамконтент їй буде цікавіше, ніж, наприклад, особливості художньої прози (хоч і прозу аналізували також). Таким чином хотіла показати розвій, сучасність і динаміку мови і діалекту зокрема. Вважаю, що такі конкурси сприяють вихованню молодого покоління науковців. У дітях слід плекати любов до науки. Адже Україні потрібен творчий та науковий потенціал юних дослідників», - зазначає викладачка кафедри перекладу та філології Університету Короля Данила, кандидатка філологічних наук Вікторія Фінів.

Категорія
Дізнатися більше