Можливості для студентів ІТ-напрямку Університету Короля Данила
20 вересня 2024 03:09
Можливості для студентів ІТ-напрямку Університету Короля Данила

Підготовка фахівців в Університеті Короля Данила здійснюється за понад 20 спеціальностями, які постійно вдосконалюють та розвивають, аби відповідати актуальним вимогам ринку праці. Однією з перспективних є спеціальність 121 Інженерія програмного забезпечення, яка надає студентам унікальні можливості для професійного росту та успішної кар'єри в майбутньому.

За словами проєктного менеджера ІТ-напряму в УКД Тараса Стисла, ІТ-сфера постійно потребує нових людей.

«Попит на ІТ-фахівців продовжує зростати як в Україні, так і за її межами. Саме тому освітній процес в УКД побудований так, що дозволяє студентам глибоко зануритися в ті аспекти ІТ, які їх найбільше цікавлять, і створює фундамент для їхньої майбутньої кар'єри».

Програмування мовою Java та JavaScript, розробка вебдодатків, вебдизайн і тестування - ці та інші навички студенти опановують під час навчання в УКД.

Окрім широкого вибору дисциплін, особливістю навчання в УКД є й те, що університет активно співпрацює з потенційними роботодавцями – представниками ІТ-компаній. Вони долучаються як до проведення занять, так і є основними стейкхолдерами. На сьогодні кафедра інформаційних технологій взаємодіє з Івано-Франківський ІТ кластер, уклала договори про партнерство з відомими ІТ-компаніями – розробниками програмного забезпечення: ELEKS, Softjourn, SoftServe Ukraine, TenantCloud, EPAM Ukraine , Webmill, COAX Software Ukraine, Uvik Software, Palmo, Kharkiv IT Cluster, IT CLUSTER Academy, NETLS Software Development, SoloWay Technologies.

Ще однією унікальною умовою навчання є й те, що провідна українська ІТ-компанія COAX спільно з УКД реалізовує стипендійний проєкт для студентів 1-3 курсів усіх спеціальностей. П’ятеро кращих, які відмінно склали сесію з усіх предметів, володіють англійською на рівні від В1, пройшли співбесіду (внутрішнє тестування COAX) та тестування від університету, СОАХ Bootcamp чи інтернатуру від СОАХ, зможуть отримувати стипендію.

Також спільно з ТМ «Копійочка» університет реалізовує стипендійну програму, у рамках якої двоє студентів спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення мають змогу отримати грант на безкоштовне навчання за ОКР «Магістр» в Університеті Короля Данила. Прикметно, що студенти можуть також пройти стажування в компанії. Цьогоріч такою можливістю скористалися Станіслав Зубко та Олександр Ступар.

«Університет Короля Данила демонструє сучасний підхід до навчання, гармонійно поєднуючи теорію з практикою. Спеціальність «Інженерія програмного забезпечення» - яскравий приклад того, як навчальний процес можна зробити максимально студентоцентричним та цікавим для потенційних роботодавців. Завдяки партнерам закладу студенти можуть здобути не лише теоретичні знання, а й цінний досвід, що, безумовно, відкриває нові обшири в реалізації успішної кар'єри в ІТ-сфері», - зазначає Тарас Стисло.

Категорія
Дізнатися більше