Майстер-клас з обсмажування кави: шлях від зеленого зерна до чашки
24 вересня 2024 02:09
Майстер-клас з обсмажування кави: шлях від зеленого зерна до чашки

У вівторок, 24 вересня, для студентів спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм і рекреація відбувся майстер-клас з обсмажування кави від сертифікованого обсмажувача кави, провідного баристи мережі кавʼярень та виробництва обсмажених зерен «Фабрика Кави» Віктора Стасинця.

Під час заходу студенти дізналися про види кавових зерен, особливості їхнього походження та вплив на смак ступеня обсмажування. Учасники самостійно обсмажували каву на семпл-ростері - спеціальному пристрої для обсмажування невеликих партій кави, вивчаючи, як змінюються смакові характеристики на різних етапах.

Віктор Стасинець поділився своїми враженнями від майстер-класу, згадавши, що сам був би радий брати участь у подібних заходах під час свого навчання за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа». Він також підтримав ініціативу студентів щодо проведення нових зустрічей і зазначив: «Я міг би провести ще бесіду, але вже про специфіку та відмінності кавових регіонів світу».

Категорія
Дізнатися більше