Конкурс з історії України від Фонду отця Івана Луцького
12 березня 2024 04:03
Конкурс з історії України від Фонду отця Івана Луцького

Сьогодні в Університеті Короля Данила відбувся конкурс для обдарованої молоді з історії України на отримання грантів на навчання в Університеті Короля Данила. Участь у конкурсі взяли 68 учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти області.

Мета конкурсу: виявлення та підтримка обдарованої учнівської молоді, створення умов для її творчого зростання, розвиток і реалізація здібностей талановитих учнів, нетворкінг для формування нових проєктів, а також допомога абітурієнтам у виборі професії.

Перемогу, згідно з оцінками журі, здобули:
1 місце - Шеремета Андрій, учень 8 класу Ліцею №25 Івано-Франківської міської ради, отримав грант (100%) на навчання в Університеті Короля Данила та грошовий подарунок (1500 гривень).
2 місце - Копачук Христина, учениця 10 класу Старолисецького ліцею Лисецької селищної ради, стала власницею часткового гранту в розмірі 50% знижки та грошового призу (1000 гривень).
3 місце - Чос Ілля, учень 8 класу Ліцею №3 Івано-Франківської міської ради, одержав частковий грант (25%) на оплату навчання в УКД і 500 гривень.

«Конкурс з історії України є традиційним в рамках грантової програми УКД і Фонду отця І.Луцького. Сьогоднішній конкурс складався з двох етапів. На першому школярі готували соціальний плакат на тему «Джерело перемоги», за який могли отримати 60 балів. Ще 40 балів отримували за виконання тестових завдань. Позитивно, що учні свідомо і фахово поставилися до участі в конкурсі», - відзначає кандидат історичних наук, доцент, проректор УКД із забезпечення якості освіти та цифрової трансформації Любомир Ілин.

Категорія
Дізнатися більше