Конкурс для обдарованої молоді з права від Фонду отця Івана Луцького
23 лютого 2024 02:02
Конкурс для обдарованої молоді з права від Фонду отця Івана Луцького

Сьогодні в Університеті Короля Данила відбувся конкурс з права на отримання грантів на навчання в Університеті Короля Данила.

Мета конкурсу: виявлення та підтримка обдарованої учнівської молоді, створення умов для її творчого зростання, розвиток і реалізація здібностей талановитих учнів, нетворкінг для формування нових проєктів, а також допомога абітурієнтам у виборі професії.
У конкурсі взяли участь 32 учасники, які відповідали на 40 запитань різного рівня складності.

Переможцями з-поміж учасників стали:

1 місце - Іванна Каралаш (учениця 10 класу Богородчанського ліцею №1). Переможниця отримала грант на навчання (оплата 100% вартості навчання в УКД та грошову винагороду 1500 грн).

2 місце - Анастасія Тронь (учениця 9 класу Ліцею №3 Івано-Франківської міської ради). Переможниця отримала частковий грант на навчання (оплата 50% вартості навчання в УКД та грошову винагороду 1000 грн).

3 місце - Ангеліна Гусениця (учениця 9 класу Ліцею №3 Івано-Франківської міської ради), Мар’яна Новіцька (учениця 9 класу Підлузької гімназії). Переможці отримали частковий грант на навчання (оплата 25% вартості навчання в УКД та грошову винагороду 500 грн).

Усі конкурсанти одержали цінні подарунки від Фонду отця Івана Луцького та партнерів, а призери, окрім подарунків, повний або часткові гранти на навчання в Університеті Короля Данила чи Фаховому коледжі УКД.

«Конкурси, які проводяться за сприяння Фонду отця Івана Луцького є досить важливими, оскільки надають обдарованій молоді можливість безкоштовного навчання в УКД на обраній спеціальності. Конкурс за напрямом «Право» відбувається не вперше. Він завжди приурочений певній актуальній тематиці. Цьогоріч - це захист прав дітей, тема, що набула особливого значення в умовах сьогодення, оскільки діти є найбільш незахищеними в умовах війни. Учасники конкурсу продемонстрували якісні знання Конвенції про права дитини та Закону України “Про охорону дитинства”», - відзначив доцент кафедри права та публічного управління, кандидат юридичних наук Ігор Огерук.

Категорія
Дізнатися більше