Конкурс для абітурієнтів із географії в Університеті Короля Данила
22 березня 2024 02:03
Конкурс для абітурієнтів із географії в Університеті Короля Данила

Сьогодні в УКД відбувся конкурс для обдарованої молоді з географії від Фонду імені отця Івана Луцького на отримання грантів на навчання в Університеті Короля Данила.

Мета конкурсу: виявлення та підтримка обдарованої учнівської молоді, створення умов для її творчого зростання, розвиток і реалізація здібностей талановитих учнів, нетворкінг для формування нових проєктів, а також допомога абітурієнтам у виборі професії.

Цей конкурс має на меті підвищення якості географічних знань, активізацію пізнавальної діяльності учнів, розвиток їхніх творчих здібностей. Під час конкурсу учні відповідали на запитання із суспільної географії, що тематично охоплюють природну та соціально-економічну різноманітність України і світу. Знання географії дозволяє відкривати для себе цікаві місця, маршрути, пізнавати культуру інших народів і сприяє всебічному розвитку особистості.

Перемогу, згідно з оцінками журі, здобули:

1 місце - учениця 9 класу школи «Оптіма» Вероніка Депутат отримала грант (100%) на навчання в Університеті Короля Данила та грошовий подарунок (1500 гривень).

2 місце - учениця 9 класу Сілецької гімназії Яна Луцик стала власницею часткового гранту в розмірі 50% знижки та грошового призу (1000 гривень).

3 місце - учениця Долинського ліцею №4 Олександра Бачинська одержала частковий грант (25%) на оплату навчання в УКД і 500 гривень.

«Підтримка талановитої молоді є дуже важливим напрямком роботи Форду імені отця Івана Луцького. Для нас вкрай важливо, щоб сучасна молодь усвідомила цінність знань із географії, які дають можливість розвиватись та реалізувати себе в майбутньому», - відзначає викладачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила Жирак.

Категорія
Дізнатися більше