Історії студентів, що здобувають освіту на грантовій основі в УКД
31 січня 2024 10:01
Історії студентів, що здобувають освіту на грантовій основі в УКД

Щорічно в Університеті Короля Данила в рамках діяльності Фонду імені отця Івана Луцького відбувається конкурс «Моє місто майбутнього», мета якого полягає у виявленні та підтримці обдарованої учнівської молоді, створенні умов для її творчого зростання, розвитку здібностей талановитих учнів, популяризації вищої освіти.

Завдяки успішній реалізації конкурсу сотні абітурієнтів отримали можливість навчатися в одному з найкращих університетів України безкоштовно!

Ще у 2019 році Вікторія Матвієнків стала учасницею конкурсу «Моє місто майбутнього», де здобула перемогу й отримала грант на навчання. Дівчина працювала в команді з однодумцями з ГО «Міська Рада Учнівського Самоврядування». Ініційований ними проєкт «Капсула» передбачав створення молодіжного простору в Івано-Франківську.

«На конкурсі «Моє місто майбутнього» ми презентували проєкт «Капсула», задум якого полягав у функціонуванні в місті мініплатформи, де можна було б проводити цікаві зустрічі, наукові зібрання, гуртки та квартирники. Таке середовище, без сумніву, стало б місцем для розвитку і втілення задумів та ідей нашої молоді, - розповідає про проєкт студентка і додає: - За рішенням суддів усі учасники команди отримали гранти на здобуття освіти в УКД за обраним фахом».

Попередньо про грантову систему в Університеті Короля Данила Вікторія дізналася від колег з МРУС, яким уже вдалося здобути перемогу на різних конкурсах в УКД і отримати гранти.

«Коли я була членкинею учнівського самоврядування міста, координаторка МРУС, бачачи мою любов до мистецтва, наполягла, щоб я стала однією із учасниць конкурсу «Місто майбутнього» й скористалися можливістю навчатися в університеті безкоштовно. До слова, багато мрусівців на той момент уже здобували освіту в УКД».

Графічний дизайн, вебдизайн, дизайн середовища - ці та інші різновиди дизайну студентка змогла опанувати, навчаючись в Університеті Короля Данила.

«На ринку праці спеціальність графічного дизайнера є перспективною та затребуваною. Курси, навчання, воркшопи у сфері дизайну зараз дороговартісні, я ж маю можливість здобувати компетентнісно-орієнтовані знання в цій сфері безплатно. Крім того, можу бути учасницею зустрічей із фахівцями, які досягли успіху у сфері, дізнаватися про перспективи й виклики галузі, пробувати працевлаштовуватися, реалізовуючи власний професійний потенціал. Я вдячна, що університет надає можливість талановитим студентам навчатись та розвиватись безплатно й всіляко їх підтримує. Мені до вподоби те, як в УКД побудовано освітню траєкторію. Ні для кого не секрет, що наш університет диджиталізований і сучасний. Тут належне матеріально-технічне забезпечення і, звичайно, індивідуалізований підхід до кожного студента».

Грант на навчання в УКД чинний упродовж усього періоду навчання за умови активної участі студента в житті університету й коледжу, відмінного складання заліків і екзаменів щосесії. На жаль, Вікторія не впоралася з вимогами й на один семестр втратила знижку.
«Звичайно, у кожного студента виникають труднощі з навчанням. Я не виняток. На один семестр я втратила грант, оскільки на заліку з історії не отримала відмінної оцінки. Зі стартом нового навчального семестру врахувала допущені помилки і, склавши успішно сесію, повернула собі можливість навчатися безкоштовно».

Окрім навчання, студентка-дизайнерка спільно з командою УКД допомагає своєму батькові-військовому, який боронить нашу Батьківщину від російської навали. Разом з одногрупниками дівчина розфарбувала стріляні гільзи, які привіз із запорізького напрямку її тато.

Таким чином, студенти долучилися до збору коштів для купівлі авто 102-й бригаді. Задля реалізації поставленої мети вдалося зібрати 11 900 грн та 1280 €. Проте, один із викуплених лотів акціонер вирішив подарувати університету й згодом його перепродали за тисячу доларів у Чикаго (США) на благодійному аукціоні, що відбувся під час відзначення Днів України в Америці.

«Насправді, УКД став для мене не просто закладом, у якому здобуваю освіту, а став тим місцем, де маю змогу повноцінно себе реалізувати, творити, волонтерити, допомагати. Для мене, як для доньки військового, тема волонтерства є вкрай важливою, й мене тішить те, що університет не стоїть осторонь студентських соціальних ініціатив. На жаль, війна триває і нам потрібно втілювати в рази більше благодійних проєктів, донатити й не забувати про тих, кому ми завдячуємо свободою», - розповідає про волонтерство в УКД Вікторія.

Категорія
Дізнатися більше