Чому варто обирати IT-освіту в Університеті Короля Данила?
29 квітня 2022 01:04
Чому варто обирати IT-освіту в Університеті Короля Данила?

Чому варто обирати IT-освіту в Університеті Короля Данила?

 

Університет Короля Данила вже майже 10 років готує фахівців у IT-сфері, які вже під час навчання легко знаходять роботу та отримують високий дохід.

Про освіту IT-фахівців та перспективи професії ми поспілкувались з проєктним менеджером IT-напряму Університету Короля Данила Тарасом Стисло. 

 

А багато охочих стати IT-шниками в УКД?

Навчання за спеціальністю 121 «Інженерія програмного забезпечення» з року в рік є все більш престижним як загалом в Україні, так і, конкретно, в нашому регіоні. Це стосується і абітурієнтів у фаховий коледж.

Спостерігається постійна динаміка збільшення кількості студентів рівня фаховий молодший бакалавр і ця тенденція буде тільки посилюватись.

Хто викладає студентам спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення»?

Серед викладачів є доктора наук, кандидати фізико-математичних, технічних наук. Але куди важливіший той факт, що більшість наших викладачів - це практики. Окрім грунтовних теоретичних знань, вони дають студентам розуміння роботи. Це власники стартапів, IT-компаній міста, CEO та практикуючі розробники.

 

Комп‘ютерів всім вистачить?

Точно вистачить! Студенти працюють в аудиторіях та лабораторіях з сучасними мультимедійними технологіями та всім необхідним апаратно-технічним забезпеченням для виконання профільних завдань.

Чому варто обирати IT-освіту в Університеті Короля Данила?
 

А як щодо майбутнього працевлаштування?

В Україні у 2-4 рази менше ІТ-спеціалістів на 100 тис. населення, ніж у країнах-конкурентах. Це свідчить про високий потенціал розширення зайнятості в ІТ-сфері через формальну освіту та перекваліфікацію.

Змінюється і кількість талантів на ринку: якщо в кінці 2017 року в Україні працювало 158 тис. ІТ-спеціалістів, то в кінці 2021 за підрахунками експертів їх стало майже вдвічі більше: 285 тис.

Щорічно IT-галузі необхідно додатково 25 000 випускників технічних спеціальностей. Зокрема, зараз українські вищі освітні заклади готують 16-17 тис. нових бакалаврів на рік. Очікується, що підвищений інтерес абітурієнтів до фаху та додаткове державне фінансування навчальних програм призведуть до зростання кількості випускників.

Згідно з аналізом нашого партнера ГО «Івано-Франківський ІТ Кластер» об’єм та динаміка ІТ-компаній та ІТ-спеціалістів в місті Івано-Франківськ зростає з кожним роком, так станом  на початок 2022 року нараховується 70 ІТ фірм та 2600 спеціалістів, з яких 86% технічних спеціалістів з профільною освітою та 14% нетехнічних. Галузь знань 12 «Інформаційні технології» -       найбільш популярна серед зайнятих технічних спеціалістів в ІТ-сфері міста.

 

Як війна вплине на IT індустрію міста?

Повномасштабна війна з росією дуже вплинула на ІТ індустрію. Великі компанії, які мали офіси в містах, де безпосередньо ведуться бойові дії переїхали на захід України, адже,  люди – це найважливіший актив кожної ІТ-компанії, головна цінність та рушійна сила індустрії.

Івано-Франківськ - компактне та активне європейське місто, економічний і культурний центр Прикарпаття з давньою історією та сучасними підходами до зростання.

Місто з розвиненою інфраструктурою, місто молоді та студентства, велосипедна столиця України, входить щорічно до найвпливовіших рейтингів України як найкомфортніше місто для життя ІТ спеціалістів, найбезпечніше місто, найкраще місто для ведення бізнесу. Івано-Франківськ – це комфортне місце для релокації.

 

Запрошуємо на навчання в Університет Короля Данила на спеціальність 121 «Інженерія програмного забезпечення». На усі запитання радо надасть відповідь наш консультаційний відділ за номерами 068 7557575, 0997557575.

Категорія
Дізнатися більше