Бінарне заняття з БЖД
01 квітня 2024 04:04
Бінарне заняття з БЖД

1 квітня в рамках навчальної дисципліни «Безпека життєдіяльності» для студентів І курсу проведено бінарне заняття на тему: «Надання першої домедичної допомоги при травмах і ураженнях».

Запрошена лекторка – Мар'яна Луцька – кандидат біологічних наук, доцент кафедри психології та суспільствознавчих дисциплін імені академіка УАН о. Івана Луцького.

Під час заняття Мар’яна Петрівна акцентувала на тому, що практичні навички надання першої домедичної допомоги є критично важливими, особливо в умовах воєнного стану, оскільки можуть врятувати життя, запобігти подальшим ушкодженням, зменшити біль та страждання, підготувати потерпілого до прибуття медичної допомоги і підвищити шанси на одужання.

«Маємо сподівання, що заняття стало не лише цікавим, а й корисним для здобувачів освіти, адже життя людини сповнене небезпек і ризиків, травмуватися можна будь-коли та будь-де, а навички першої допомоги необхідні для впевненості і здатності діяти правильно та злагоджено в непередбачуваних обставинах, що може зберегти життя і запобігти серйозним ушкодженням», - відзначив Василь Касіянчук .

Категорія
Дізнатися більше