Зустріч із генеральним директором директорату фахової передвищої, вищої освіти в Міністерстві освіти і науки України Олегом Шаровим
14 червня 2024 04:06
Зустріч із генеральним директором директорату фахової передвищої, вищої освіти в Міністерстві освіти і науки України Олегом Шаровим

Сьогодні в Університеті Короля Данили відбулася зустріч викладачів та ректорату УКД з генеральним директором директорату фахової передвищої, вищої освіти в Міністерстві освіти і науки України Олегом Шаровим.

Тема зустрічі - «Приватна вища освіта в контексті сучасних викликів». У рамках дискусії йшлося про освітні пріоритети в час війни, завдання щодо євроінтеграції, особливості вступної кампанії 2024, початок навчального року, а також системні зміни у вищій освіті.

Акцентували й на ідеології індивідуально-освітніх траєкторій (ІОТ), зокрема послідовності здобуття освітніх кваліфікацій, академічній мобільності, визнанні результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та інформальної освіти.
Крім того, Олег Шаров наголосив, що якість освіти починається із вступника. Не оминули увагою запитання про вступні випробування (ЄФВВ) та військовий облік.

«Дякую керівництву Університету Короля Данила за запрошення та можливість виступити перед викладацьким колективом. Міністерство освіти - регулятор діяльності закладів освіти усіх форм власності. Університети сьогодні мають можливість конкурувати, продукувати та реалізовувати нові ідеї. Ми знаємо, наскільки приватні заклади є гнучкими та адаптивними в цьому плані, це, безумовно, їхня сильна сторона. Тому приємно працювати з такими закладами освіти як Університет Короля Данила», - зауважив наприкінці зустрічі Олег Шаров.

«Базові концепти нинішньої вищої освіти - це автономія закладів, забезпечення якості процесу навчання та реалізація трициклової системи вищої освіти. У ключі війни мусимо зважати і на гарантування безпечних умов перебування в закладі та безперебійний освітній процес для здобувачів, окрім того, важливо модернізовувати освітні та освітньо-професійні програми відповідно до чинних стандартів та запитів ринку», - наголосив ректор УКД Мирослав Луцький.

Категорія
Дізнатися більше