Університет Короля Данила увійшов до рейтингу Ukrainian University Ranking 2024
21 лютого 2024 04:02
Університет Короля Данила увійшов до рейтингу Ukrainian University Ranking 2024

Університет Короля Данила увійшов до рейтингу Ukrainian University Ranking 2024.

Рейтинг вишів уже сімнадцять років поспіль розробляє Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

Під час складання цьогорічного рейтингу експерти враховували тенденції розвитку вищої освіти, яка продовжує зазнавати глибинних змін, зокрема через вплив пандемії COVID-2019 та повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну. До уваги бралися також Берлінські принципи, затверджені учасниками другої наради IREG, та напрацювання міжнародних конференцій.

Оцінювання діяльності українських університетів здійснювалося на основі використання 6 міжнародних і 4 національних показників.

З-поміж них найбільші вагомі коефіцієнти мають академічна, науково-видавнича та міжнародна діяльність, також бралися до уваги науково-дослідницькі досягнення через порівняння сайтів університетів, цитованість праць учених у наукових виданнях, якість представлення та популярність закладу в інтернет-просторі, досягнення в розрізі Цілей сталого розвитку ООН.

«Університет Короля Данила – це ЗВО, який завше орієнтується на результат. Наша мета - не лише потрапити до рейтингових списків, а й постійно підійматися на все вищі позиції. Науково-педагогічні працівники закладу працюють над якісними науково-дослідницькими працями, дбають про їхню відповідну якість та цитованість», - зазначив про важливість відзначення закладу в рейтингу ректор УКД Мирослав Луцький.

Категорія
Дізнатися більше