Традиції та інновації у сучасному дизайні
25 квітня 2023 03:04
Традиції та інновації у сучасному дизайні

Сьогодні в Університеті Короля Данила відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Традиції та інновації у сучасному дизайні», організована викладачами кафедри дизайну УКД.

Конференція передбачала роботу двох секцій: теоретичні та практичні аспекти дизайну і сучасні тенденції медіадизайну. Учасники заходу мали можливість ділитися своїм досвідом у сфері дизайну, ідеями та баченням у змішаному форматі — офлайн та онлайн.

Спікерами заходу стали кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри дизайну Волинського національного університету імені Лесі Українки Дмитро Авраменко, музикант, художник, дизайнер, засновник компанії «Майстерня Яреми Стецика» Ярема Стецик, співзасновник брендової агенції BRENDARI Микола Шкварок, дизайнерка компанії LOGOGRUP Христина Грицак, завідувачка кафедри журналістики, реклами та зв'язків з громадськістю УКД, кандидатка філологічних наук, доцент, членкиня Національної спілки журналістів Віра Качмар, співзасновник компанії «Kontur» Олег Данилюк, здобувач освітнього ступеня магістр спеціальності «Дизайн» УКД Роман Овчар. Модераторка заходу - завідувач кафедри дизайну, кандидат мистецтвознавства Ірина Матоліч.

У ході роботи двох панельних дискусій обговорено теоретичні аспекти дизайну, актуалізовано його важливість у сучасному суспільстві, виокремлено ознаки якісного бренду, функціонал, традиції й комфорт в дизайнерських рішеннях, а також висвітлено тенденції та інновації в сучасному дизайні інтер’єру, особливості медіадизайну через призму цифровізації та потребу використання інноваційних технологій й інструментів дизайну в соціальних мережах та мобільних додатках. Окрім цього, також йшлося про дизайн як мову візуалізації та спосіб комунікації. Експерти звернули увагу й на аспект спекуляції на темі війни, явища шароварщини та патріотизму в дизайні й рекламі.

Категорія
Дізнатися більше