Право на життя: випробовування війною
13 березня 2023 10:03
Право на життя: випробовування війною

Сьогодні в Університеті відбувся захід, організований студентським науковим товариством та науковим гуртком кафедри права «Студії прав людини» - «Право на життя: випробовування війною».

Під час заходу йшлося про дотримання й порушення міжнародного гуманітарного права під час збройних конфліктів, виклики та перешкоди, які стоять на шляху захисту прав і свобод людини в умовах війни, а також способи розв'язання цих проблем. Зокрема йшлося про захист прав людини в контексті війни на території України.

Гостею заходу стала регіональна представниця Уповноваженого ВРУ з прав людини Євгенія Мнишенко, яка розповіла про діяльність представництва на Прикарпатті та взяла участь у дискусії зі студентами.

«Тішить, що сучасне студентство акумулює такі заходи, надзвичайно важливі в наших реаліях. Міжнародне гуманітарне право - це примітивні основи, що формують спосіб нашого життя, якіий, на жаль, ми помічаємо тільки коли в наші двері стукає війна»,- зазначила Євгенія Мнишенко.

Окрім того, у межах заходу студенти спеціальності «Право» Фахового коледжу УКД та університету мали змогу презентувати доповіді, де вміщено також докази порушення міжнародного гуманітарного права під час військових дій, зокрема, й серед військових дій з боку російської федерації проти цивільного населення України.

Категорія
Дізнатися більше