Перспективи розвитку зеленого туризму в Карпатському туристичному регіоні України
14 червня 2023 12:06
Перспективи розвитку зеленого туризму в Карпатському туристичному регіоні України

Про особливості екотуризму на Прикарпатті дискутували сьогодні в Університеті Короля Данила під час І Всеукраїнської науково-практичної конференції «Перспективи розвитку зеленого туризму в Карпатському туристичному регіоні України».

Учасники заходу обговорювали теоретичні та прикладні аспекти розвитку зеленого туризму в Карпатському туристичному регіоні.

«Під час панельних дискусій керівники територіальних громад говорили про те, як, зокрема, розвивається туризм у сільській місцевості. Йшлося також про особливості крафтового виробництва на Прикарпатті», – наголосила завідувачка кафедри туризму і готельно-ресторанної справи УКД Христина Терлецька.

Учасниками заходу стали науковці, науково-педагогічні працівники, аспіранти закладів вищої освіти й науково-дослідних установ, а також фахівці-практики.

Робота конференції присвячена проблемам екологічного та активного туризму в Карпатському туристичному регіоні, особливостям розвитку етнотуризму в територіальних громадах, крафтового виробництва та садиб сільського зеленого туризму як елемента сталого розвитку туристичних дестинацій.

«Повномасштабне вторгнення, без сумніву, негативно вплинуло на економіку. Відбулося зростання цін на проживання і комунальні послуги, збільшення вартості пального. Усе це зумовило падіння купівельної спроможності населення. Тому не йдеться про масштабний туристичний сезон, а про окремі аспекти розвитку сфери рекреації. Адже людям потрібна психологічна підтримка й реабілітація, певне перезавантаження. Таким чином, популярності набувають тури вихідного дня або екскурсійні мандрівки», – каже начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

Категорія
Дізнатися більше