Науково-практичний семінар «Бізнес-адаптація туризму України до викликів і загроз воєнного часу»
27 вересня 2023 12:09
Науково-практичний семінар «Бізнес-адаптація туризму України до викликів і загроз воєнного часу»

Науково-практичний семінар «Бізнес-адаптація туризму України до викликів і загроз воєнного часу», організований кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи, відбувся сьогодні в Університеті Короля Данила.

Учасники заходу обговорили трансформацію сфери туризму, найактуальніші проблеми та виклики, що постали перед галуззю у зв’язку з війною. Окрім викладачів та студентів спеціальності, у семінарі взяли участь місцеві підприємці, власники та менеджери туристичних агенцій, фахівці-практики: засновниця і директорка «Альбатрос тур», заступниця голови ради з питань підтримки та розвитку туризму в Івано-Франківській міській територіальній громаді при міському голові Анжеліка Білоконь,
кандидат географічних наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЗВО «Університет Короля Данила», власник туристичної компанії «Ніколас тур» Микола Депутат, директорка туристичної фірми «Надія» Мирослава Нодь, співвласник туристичного агентства «Кентавр Тур» та «Coral Travel», засновник ГО «Моє Майбутнє», співзасновник та директор благодійного фонду «ЧЕРВОНЕ СЕРЦЕ» Андрій Крис, власниця туристичної компанії «Мега-тур» та франчайзингового агентства «Coral travel» Оксана Чорна, власниця туристичної агенції «Tour Expert», інфлюенсерка, бізнес-тренерка, співвласниця проєкту «Мармуляда» Аліна Сусак.

У ході семінару спікери акцентували на шляхах та передумовах бізнес-адаптації туризму України до викликів і загроз воєнного часу, говорили про особистий бренд керівника і роль соцмереж в управлінні туристичною компанією та потребу розвитку внутрішнього туризму, а також значення активної громадянської позиції в успішності туристичного агентства.

«Туризм - одна з тих галузей, яка великою мірою відчула вплив повномасштабної війни. Зростання вартості пального, ускладнена логістика та руйнування звичних туристичних маршрутів — це лише частина ризиків, з якими щодня стикаються представники галузі. Разом із тим, можемо, на жаль, говорити про подовження рецесії у зв’язку з війною. Сьогоднішній семінар - чергова спроба обговорення найгостріших туристичних проблем, пошуку відповідних рішень та генерування ідей щодо туристичного потенціалу регіону», - відзначила виконувачка обов’язків завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Христина Терлецька.

Категорія
Дізнатися більше