Наука і практика – стартуємо!
04 вересня 2020 11:09
Наука і практика – стартуємо!

Розумне поєднання теорії і практики вже віддавна є визначальною рисою діяльності Університету Короля Данила. Саме в такому ракурсі і було проведено, перший цього навчального року, науково-практичний семінар «Бізнес та інтелектуальна власність» (3.09.2020 р. Діброва, Богородчанський район).

Організаторами заходами виступили: Управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, Університет Короля Данила, Громадська організація «Громадський центр «Еталон».Наука і практика – стартуємо!

Спікерами семінару були: Яворська Олександра Степанівна – доктор юридичних наук, професор, завідувачка кафедри інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права Львівського національного університету імені Івана Франка; Бабецька Іванна Ярославівна – кандидат юридичних наук, проректор УКД; Середюк Богдан – Голова обласної організації Товариства винахідників і раціоналізаторів; Юрій Репета – юрист, юридична фірма «First Chair Legal» м.Львів; Котенко Тетяна Миколаївна – кандидат економічних наук, доцентка Центральноукраїнського  національного технічного університету, Керівниця національного контактного пункту Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій Горизонт 2020 за напрямком «Малі та середні підприємства».

Проф. Олександра Яворська зокрема зазначила, що теорія і практика є нероздільними і будь-який поділ є штучним, проблеми ж правового регулювання інтелектуальної власності звичайно є вагомими, але не критичними і Україна має значний потенціал в цій сфері.

Доц. Іванна Бабецька акцентувала увагу на основних заходах, які доцільно впровадити в Україні, щодо забезпечення ефективності процесу комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності.Наука і практика – стартуємо!

Успіхів та подальших здобутків!

 

Категорія
Дізнатися більше