Круглий стіл «Інновації та комерційна діяльність закладів вищої освіти»
27 жовтня 2023 09:10
Круглий стіл «Інновації та комерційна діяльність закладів вищої освіти»

Представники Університету Короля Данила: перший проректор УКД Михайло Косьмій та викладачі кафедри управління та адміністрування Наталія Гавадзин (Nataliia Havadzyn) та Наталія Григорська (Nataliya Grygorska) - взяли участь у роботі круглого столу «Інновації та комерційна діяльність закладів вищої освіти», шо відбувся в рамках Європейські дні досліджень та інновацій - дводенний форум (Нова економіка Івано-Франківська).

Захід організовано з метою налагодження співпраці між університетами Івано-Франківська та бізнес-середовищем міста для максимізації економічного потенціалу та інноваційної активності обох сторін.

Учасники круглого столу обговорили проблеми комерціалізації інтелектуальної власності, активізації ліцензування та академічної підприємливості, правила взаємодії університету та винахідника – win-win, доступ до інфраструктури університетів і лабораторного обладнання для зовнішніх клієнтів, експертну діяльність викладачів та дослідників, а також використання інтелектуальної власності університетів під час експертної роботи, наприклад, у стартапі і залучення викладачів та дослідників як експертів.

«Заклади вищої освіти регіону, зокрема Університет Короля Данила, мають значний економічний потенціал для бізнес-середовища Івано-Франківська. Сьогоднішня модерована дискусія доводить, що генерування об’єктів інтелектуальної власності університетами може надалі втілюватися в нові стартап-проєкти чи підприємництво, тому важливо при такому форматі співпраці долучати викладачів консультантами чи експертами. Це сприятиме формуванню нових практико-орієнтованих навичок у викладачів і здобувачів освіти та їхній фінансовій мотивації», - відзначає про важливість проведення заходу перший проректор УКД Михайло Косьмій.

Категорія
Дізнатися більше