Зустріч у Верховному суді Великої Британії
24 листопада 2023 11:11
Зустріч у Верховному суді Великої Британії

Завідувачка кафедри права та публічного управління Ірина Припхан разом із 30 українськими адвокатами - учасниця зустрічі у Верховному суді Великої Британії, організованої громадською організацією «Спілка».

ГО «Спілка» позиціонує себе як платформу для спілкування, співпраці та встановлення професійних зв’язків між українськими та британськими юристами. Спікером зустрічі стала леді Роуз Колмворт - одна з одинадцяти суддів Верховного суду.

«Обговорили особливості роботи Верховного суду Великої Британії, відмінності в розгляді справ у вищих судових інстанціях Великої Британії та України, і, що цікаво, звернули увагу на питання використання штучного інтелекту в суддівський діяльності. Леді Роуз переконана, що жоден продукт штучного інтелекту не зможе у майбутньому замінити суддю в процесі ухвалення судового рішення, - відзначає учасниця зустрічі Ірина Припхан і додає: -
Також йшлося про навики, якими повинен володіти сучасний юрист, зокрема вміння швидко опрацьовувати та аналізувати великі обсяги інформації, адаптивність, здатність до швидкого навчання впродовж життя».

Дізнатися більше