Золото на Dance World Cup у студентів та випускників Фахового коледжу УКД
08 липня 2024 11:07
Золото на Dance World Cup у студентів та випускників Фахового коледжу УКД

Студенти-хореографи УКД зробили найбільший внесок у загальнокомандний залік збірної України на змаганнях світової першості Dance World Cup.

З 27 червня до 6 липня у Празі відбувався Dance World Cup – світова першість із сучасного танцю, учасники якого конкурували у таких категоріях: jazz, show dance, ліричний танець та street dance.

Цього року до збірної команди України увійшло 28 учнів хореографічної школи-студії УКД та студентів Фахового коледжу Університету Короля Данила, з-поміж 54 країн наша збірна посіла 7 місце у загальнокомандному заліку.

«Це неймовірні відчуття як для танцівників, так і для педагогів та батьків – чути Гімн України і знати, що право звучання цього гімну вибороли наші діти. Усі призери конкурсу отримали відзнаки Golden Tickets, які дають можливість пройти безкоштовне навчання в престижному іспанському Institute of the Arts (м. Барселона)», – розповідає тренерка Наталія Чашечнікова.

Підготовка до чемпіонату тривала впродовж року. У січні усі учасники пройшли національний відбір до української збірної. Педагоги працювали над постановкою танцю, виконавською майстерністю, фізичною формою та акторською грою вихованців. Не менш важливою була і психологічна підготовка до виступів.

Над образами і постановками учасників працювала команда педагогів-хореографів УКД: Христина Мартинюк, Тамара та Федір Костич, Надія Варишко, Анастасія Алдушенко. Очолили команду тренерів Наталія Чашечнікова та Василь Шеремета. Особливою подією DWC Finals став виступ Junior Dance Company DWC, у якому провідні партії виконала випускниця Фахового коледжу Університету Короля Данила, а тепер студентка The Brighton Academy (Великобританія) Соломія Ткачівська.

«Наші учні та студенти одержали чимало нагород, тож маємо чим і ким пишатися: дві золоті медалі отримала Вероніка Кухарська (children, solo, dance show та children, solo, lyrical), також золоту і срібну медалі здобула Євгенія Розгоній (junior, solo, dance show та junior, solo, lyrical, бронзова медаль – у Діани Степак (children, solo, jazz) та Соломії Ткачівської (senior, solo, dance show)», – ділиться успіхами вихованців тренер команди Василь Шеремета.

Дізнатися більше