Викладачі УКД - учасники програми ЄС Erasmus +
22 березня 2024 10:03
Викладачі УКД - учасники програми ЄС Erasmus +

Днями викладачі Університету Короля Данила: завідувач кафедри дизайну, кандидат мистецтвознавства, доцент Ірина Матоліч та асистент кафедри іноземної філології та бізнес-комунікацій Юліана Сеньків - узяли участь у міжнародній програмі Європейського Союзу Erasmus +.

Викладачки відвідали німецьке місто Вупперталь, що в федеральній землі Північна Рейн-Вестфалія.

До заходу долучилися учасники з інших країн: Туреччини, Швеції та Нідерландів. Обʼєкт дослідження - міжнародний проєкт DICOMI Digital comics of migration 2023-1-TR01-KA220-SCH-000166103, що полягає в дослідженні сімейних історій мігрантів та створенні на основі цього цифрових освітніх коміксів для дітей середнього шкільного віку.

«Цей проєкт сьогодні вкрай актуальний для України, особливо під час повномасштабного вторгнення, коли мільйони українців покинули рідну домівку та за кордоном зіштовхнулися з великою кількістю проблем матеріального і психологічного характеру. Особливу увагу в цьому аспекті слід звернути на дітей, які часто гостро переживають стресові ситуації та потребують захисту. Переконані, що така міжнародна ініціатива є необхідною для підтримки цієї категорії населення. Наша участь важлива як для збагачення особистого досвіду, цифрових навичок, ознайомлення учасників із діяльністю УКД, так і є внеском у міжнародну соціальну згуртованість. Висловлюємо вдячність за сприяння УКД та проректору з міжнародних звʼязків та стратегічного розвитку Максимові Карпашу», - ділиться враженнями Ірина Матоліч.

Дізнатися більше