Викладач УКД - спікер воркшопу у Валенсії
28 грудня 2023 10:12
Викладач УКД - спікер воркшопу у Валенсії

Доцент кафедри інформаційних технологій Університету Короля Данила Андрій Бойчук узяв участь у воркшопі «Tuning properties of advanced energy materials using modern theoretical and experimental methods», що відбувся днями у Валенсії.

Під час заходу йшлося про актуальні проблеми застосування штучного інтелекту в процесах обробки інформації, прикладні властивості матеріалів, шляхи полегшення пошуку необхідної інформації у сфері матеріалознавства, енергетики. Окрім України, у роботі взяли участь представники Іспанії, Португалії, Чехії, Великобританії, Ізраїлю, Італії, Індії, Австрії, Франції, Марокко. Фахівці відділу штучного інтелекту (AI department) компанії «HI Iberia» (Мадрид, Іспанія) представили власні розробки щодо оптимізації пошуку інформації про властивості і способи отримання нових та попередньо не досліджених функціональних матеріалів на основі аналізу штучним інтелектом баз даних отриманих раніше сполук.

Андрій Бойчук у своїй доповіді говорив про особливості комплексного підходу до дослідження матеріалів для електродів на основі структурних, електрохімічних та морфологічних методик.

Дізнатися більше