Відомі іноземні журналісти провели лекцію для студентів УКД
14 травня 2024 12:05
Відомі іноземні журналісти провели лекцію для студентів УКД

14 травня в Університеті Короля Данила відбулася лекція «Медіаграмотність України» в рамках проєкту «Пересувна лабораторія демократії» (Face≠Fact Info Lab).

Спікерами зустрічі стали відомі експерти у галузі журналістики та медіаконсалтингу: Лейф Лонсманн — медіаконсультант Nordic Journalist Center з Данії, Амунд Міклебуст — журналіст CityMedia з Норвегії.

«В Університеті Короля Данила маємо стратегічне бачення стати майданчиком для запрошених іноземних спеціалістів із різних сфер. Лейф Лонсманн та Амунд Міклебуст до нас завітали вже в статусі гостьових професорів, сьогодні їм вручили відповідні сертифікати. Надіємося на тривалу співпрацю з експертами», — відзначив Максим Карпаш, проректор із міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку УКД.

Під час лекції йшлося про інструменти, які допоможуть самостійно та незалежно оцінювати достовірність різних джерел. Експерти також презентували ключові аспекти медіаграмотності та надали корисні поради щодо визначення достовірності інформації в сучасному медіапросторі.

«Ми завітали в Університет Короля Данила, аби більше розповісти про медіа нового покоління. Раніше не було такого доступу до інтернету та до великого обсягу інформації. Саме тому ми тут зібралися, аби навчитися правильно користуватися інформацією та відрізняти правду від фейку», — розповів Лейф Лонсманн.

Дізнатися більше