В УКД провели INTERNATIONAL TEACHING WEEK
01 грудня 2022 09:12
В УКД провели INTERNATIONAL TEACHING WEEK

Днями, з 21 до 25 листопада, на базі Університету Короля Данила в онлайн режимі відбувся INTERNATIONAL TEACHING WEEK (Міжнародний тиждень навчання) для студентів різних спеціальностей університету.
Такий захід відбувся в межах співпраці з Клузьким технічним університетом (Клуж-Напока, Румунія), яка спрямована на розбудову потенціалу та розвитку української освіти. Варто зауважити, що Університет Короля Данила постійно співпрацює з міжнародними закладами вищої освіти, оскільки це обмін досвідом, зміцнення міжнародної солідарності й партнерства, здобуття сучасних компетентностей та спільне використання знань і навичок в різних країнах.
Зокрема студенти спеціальностей журналістика та філософія прослухали лекції англійською мовою, які несли не тільки просвітницький, але й практичний аспект. Під час лекцій студенти розглянули телевізійні лайфхаки, які можна перенести в онлайн-журналістику, створення контенту в соціальних мережах, різні види візуального дизайну, філософську герменевтику.
«Університет Короля Данила створює такі умови, щоб наш студент міг пізнати не тільки нашу систему освіти, а й міг отримати новий професійний досвід, який надалі допоможе йому якісно працювати», – каже проректор з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Університету Короля Данила Максим Карпаш.
Викладачі Клузького технічного університету поділився своїм практичним досвідом та відповіли на численні запитання студентів. Зокрема, студенти цікавилися особливостями роботи журналістів в Румунії, професійними стандартами та технічним забезпеченням іноземних колег.
«Неабияк тішить, що мала змогу відвідати лекції викладачів іноземного університету, адже такий досвід допоможе краще освоїти свою спеціальність та отримати додаткові навички», – розповіла студентка другого курсу Марія Білик.

 

Дізнатися більше