Університет Короля Данила став партнером проєкту «Інноваційні лабораторії для кліматичних заходів»
21 лютого 2023 04:02
Університет Короля Данила став партнером проєкту «Інноваційні лабораторії для кліматичних заходів»

Університет Короля Данила став партнером проєкту «Інноваційні лабораторії для кліматичних заходів»(Innovation Laboratories for Climate Actions – ILCA), що підтримується Європейським інститутом інновацій та технологій (EIT – European Institute of Innovation and Technology) і координується Університетом Савонії (Фінляндія).

УКД долучився до другої фази проєкту в 2023 році, у рамках якого заплановано розробити навчальні програми у межах предметних галузей та включити до навчальних планів освітні програми «мікрокваліфікацій» у сфері підприємництва, адаптації до змін клімату та енергетики.

«Прикметно, що у межах проєкту буде розроблено пропозиції до післявоєнного відновлення України у різних напрямках: агротехнології, підприємництво, сталий розвиток громад та енергетика», - відзначив проректор з міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку Карпаш Максим.

Довідка:

Проєкт «Інноваційні лабораторії для кліматичних заходів» (Innovation Laboratories for Climate Actions – ILCA) підтримується Європейським Інститутом Інновацій та Технологій (EIT – European Institute of Innovation and Technology). Координатором проєкту з Університет Савонія (Фінляндія).

ILCA-проєкт об’єднує шість закладів вищої освіти і три дослідницькі організації з Фінляндії, Румунії, Литви, Болгарії та України за темою підприємництва та зміни клімату. Він має наступні цілі:

• посилити людський капітал у сфері кліматичних інновацій та підприємництва шляхом навчання та наставництва студентів, академічного та неакадемічного персоналу щодо системного вирішення проблем;

• розвинути міждисциплінарний потенціал кліматичних та соціальних інновацій шляхом створення лабораторій кліматичних інновацій та залучення учасників екосистеми до розробки проєктів кліматичних інновацій;

• підтримка готовності та конкурентоспроможності малих і середніх підприємств (МСП) в процесі кліматичних змін та діджиталізації.

УКД долучився до Фази 2 проєкту на 2023 рік, на який заплановано розробити навчальні програми у межах своїх предметних галузей, розробити та включити до навчальних планів освітніх програми «мікрокваліфікації» в галузях підприємництва та адаптації до змін клімату, енергетики відповідно до Загальної рамки мікрокваліфікацій (Common Microcredential Framework).

Також у межах проєкту буде розроблено пропозиції до післявоєнного відновлення України у різних напрямках – агротехнології, підприємництво, сталий розвиток громад та енергетика.

Дізнатися більше