УКД долучається до наукового проєкту «RETRIEVE» за рамковою програмою ЄС із досліджень та інновацій «HORIZON EUROPE»
20 листопада 2023 05:11
УКД долучається до наукового проєкту «RETRIEVE» за рамковою програмою ЄС із досліджень та інновацій «HORIZON EUROPE»

Університет Короля Данила долучається до наукового проєкту «RETRIEVE» за рамковою програмою ЄС із досліджень та інновацій «HORIZON EUROPE» (Project ID: 101122332).

Проректор з міжнародних звʼязків та стратегічного розвитку УКД Максим Карпаш та доцент кафедри архітектури та будівництва Любомир Жовтуля взяли участь в установчих зустрічах із партнерами упродовж 24-25 жовтня та 17 листопада.

«З урахуванням стрімкого розвитку сонячної енергетики в Україні ми порушуємо актуальну тему продуктивності фотовольтаїчних панелей та їх подальшого використання після закінчення терміну служби», - відзначає Максим Карпаш.

Проєкт «RETRIEVE» збільшить циклічність та мінімізує вплив на навколишнє середовище фотоелектричної промисловості шляхом розробки та демонстрації економічно ефективних технологій перероблення різних компонентів сонячного модуля.

Кінцева мета - продемонструвати замкнутий цикл перероблення, у якому перероблене скло, а також кремній повторно використовуються у сучасному виробництві сонячних модулів, перетворюючи фотоелектричні панелі на джерела нової сировини для виробництва фотоелектричних панелей.

Дізнатися більше