Студенти та викладачі УКД відвідали два найбільші заклади вищої освіти Швейцарії і головні офіси компанії «Google»
21 лютого 2024 11:02
Студенти та викладачі УКД відвідали два найбільші заклади вищої освіти Швейцарії і головні офіси компанії «Google»

Під час навчальної поїздки за кордон студенти та викладачі Університету Короля Данила відвідали два найбільші заклади вищої освіти Швейцарії і головні офіси компанії «Google».

У рамках поїздки 9-14 лютого студентам та викладачам УКД вдалося відвідати два університети Швейцарії - Цюрихський та Федеральну вищу школу Цюриха. Окрім того, з туристичною метою побували в Зальцбургу (Австрія), Швангау, Мюнхені та Шафхаузені (Німеччина), Цюриху (Швейцарія), зокрема в домі Моцарта, Бенедиктинському монастирі, цитаделі Хоензальбург, церкві Віскірхе, палаці Німфенбург, музеї BMW, замках Нойшвайнштайн та Хоеншванґау, на водоспаді Райнфаль та в пінотеках Мюнхена.

Цюрихський університет — найбільший класичний університет у країні. У Цюрихському університеті сьогодні навчається близько 24 тисяч студентів. Найбільшим і найвідомішим факультетом вишу є філософський факультет. Федеральна вища технічна школа Цюриха - один із двох федеральних технічних університетів Щвейцарії. Згідно з актуальними рейтингами університетів світу належить до найкращих навчальних закладів у галузі технічних та природничих наук. Також за рейтингом QS Top Universities 2012 року посідав 13 місце у світі, а за рейтингом Times Higher Education 2012 року — 12.
Студентам, зокрема, було цікаво дізнатися, що з цими закладами пов'язаний 21 лауреат Нобелівської премії, зокрема й Альберт Ейнштейн.

Окрім того, у Цюриху розміщено центральний європейський офіс компанії «Google». Іванофранківець Дмитро Яцків, який працює тут уже впродовж 12 років, та 6 українців-працівників компанії провели для студентів і викладачів УКД ознайомлювальну екскурсію, у ході якої розповіли про можливості кар’єрного росту, стратегію розвитку та цінності компанії. Студенти дізналися, що наразі в Цюриху працює близько півтори тисячі осіб, яких набирають як напряму, так і переводять з інших офісів. Працівники зауважили, що приміщення організоване таким чином, аби щоб нічого не відволікало. В офісі є кілька їдалень та кафе, де можна пообідати або випити кави. Уся їжа та напої там безкоштовні. Якщо працівник утомився, то він може поспати чи відпочити в кімнаті відпочинку. Якщо ж стало нудно, то можна пограти з колегами у настільний футбол чи теніс. В офісі є й бібліотека, виконана в класичному стилі, де також можна просто посидіти і обговорити щось з колегами.

На запит студентів про те, як потрапити на роботу в Google, хлопці відповіли, що така можливість реалізується лише за умови рекомендацій і вони залюбки нададуть їх для наших студентів.

Дізнатися більше